FOTO) UHVATILI GA (NE)SPREMNOG: Riječki gradonačelnik ignorirao HTV-ov upit o „aferi Benac“; traži se pročelnikova smjena

 

Oporba tvrdi da je riječ o neodgovornom ponašanju prema gradskom novcu, građanima i gradskoj imovini

U sinoćnjem središnjem Dnevniku Hrvatske televizije našao se i poduži prilog iz Rijeke, no tema priloga nažalost nije bila neka pozitivna riječka priča već afera koja je u središtu pozornosti riječke javnosti već neko vrijeme a tiče se u najmanju ruku neobične povezanosti investicija plaćenih gradskim novcem, pročelnika gradskog Odjela za gospodarenje imovinom Vladimira Benca i poslova njegovih najbližih obiteljskih srodnika.

Naime, Grad Rijeka ovih dana vlastitim financijskim sredstvima uređuje poslovni prostor na adresi Čandekova 32 (bivša tržnica koju je Grad odlučio obnoviti) kojeg će, po provedenom natječaju, koristiti knjigovodstvena tvrtka RIS zajedno s tvrtkom VINCO, usko poslovno povezanom upravo s pročelnikom odnosno njegovom suprugom.

Riječka javnost i većina oporbenih stranaka, ali i HNS koji već dulje vrijeme odbija nekritički podržavati sve poteze gradskog koalicijskog partnera SDP-a odnosno riječkog gradonačelnika Vojka Obersnela, otvoreno sumnjaju kako su ovakvi natječaji namješteni, a to pročelniku Bencu i ne bi bio prvi takav „grijeh“.

Podsjetimo, upravo je riječki ogranak Hrvatske narodne stranke, na čelu s predsjednikom riječkog ogranka Jurajom Bukšom, prvi zatražio smjenu počelnika Vladimira Benca nakon što je prije par mjeseci otkrivena afera s iznenadnim poništenjem natječaja kojim se tražila tvrtka koja će održavati gradske prostore, a nakon što se na natječaj javila i (očigledno „kriva“?) tvrtka koja je ponudila nižu cijenu i istovjetne uvjete – ali nije bila ona od koje se „očekivalo“ da ima najbolju ponudu. Odnosno, Benac i njegov Odjel pobrinuli su se da po bilo koju cijenu  posao dobije „stari dobri suradnik Grada“ (o čemu smo pisali OVDJE).

Novinari HTV-a dan prije emitiranja sinoćnjeg priloga, odnosno prilikom posjete riječkog gradonačelnika Vojka Obersnela gradilištu dječjeg vrtića Morčić (u petak), postavili su Obersnelu posve legitimno pitanje da se očituje o prozivkama HNS-a, gradske oporbe i javnosti o ovom novom poglavlju „afere Benac“. No Obersnel, koji je nedavno potvrdio Vladimira Benca kao pročelnika gradskog Odjela za upravljanje imovinom, nije želio odgovoriti na to pitanje ustvrdivši kako „Danas  predstavljamo vrtić, a o ovome će biti prilike da razgovaramo i na drugim mjestima“ (?!).

„HNS je prvi zatražio ostavku Vladimira Benca, još prije gotovo dva mjeseca. On svojom neodgovornom politikom čini izravu štetu Gradu i građanima Rijeke“, ustvdio je još jednom Juraj Bukša, predsjednik gradske organizacije HNS-a.

Oporba tvrdi da je riječ o neodgovornom ponašanju prema gradskom novcu, građanima i gradskoj imovini. Kristijan Staničić, HDZ-ov kandidat za gradonačenika Rijeke, smatra kako Obersnel mora razmotriti moralnu odgovornost pročelnika Benca i zatražiti njegovu ostavku.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari