MODULARNA GRADNJA: Radovi na izgradnji novog vrtića Morčić gotovi do svibnja

Foto: Grad Rijeka

Istim načinom izgradit će se i vrtić Đurđice, na kojem će radovi započeti nakon dovršenja vrtića Morčić

Na mjestu starog vrtića Morčić, po principu modularne gradnje od čeličnih polugotovih elemenata, napreduju radovi na izgradnji novog vrtića Morčić.

Novi objekt vrtića Morčić imat će prizemlje i prvi kat te sve potrebne prateće sadržaje. Ovim zahvatima povećat će se kapacitet vrtića, podići će se nivo kvalitete smještaja, a smanjit će se i zahtjevi za potrošnju energije za grijanje i hlađenje objekta.

Radovi na uklanjanju postojećeg objekta vrtića Morčić i pripreme lokacije za izgradnju novog započeli su 16. siječnja. Nakon iskopa i izrade temelja, 9. ožujka započela je montaža modula, a jučer je gradilište novog Vrtića Morčić obišao riječki gradonačelnik Vojko Obersnel sa suradnicima, prenose mrežne stranice Grada Rijeke.

Istim načinom izgradit će se i vrtić Đurđice, na kojem će radovi započeti nakon dovršenja vrtića Morčić. Na krovovima oba objekta bit će postavljeni solarni kolektori za pripremu tople potrošne vode.

I jedan i drugi vrtić imat će, umjesto dosadašnjih pet, po deset odgojno-obrazovnih skupina.

Radove izvodi Jedinstvo iz Krapine. Dovršetak gradnje očekuje se koncem svibnja nakon čega slijedi opremanje objekta i početak gradnje drugog objekta, odnosno vrtića Đurđice koji bi trebali biti gotovi do kraja 2017.

Investicija je teška nešto manje od 35 milijuna kuna, a Dječji vrtić Rijeka novac je dobio iz kredita Hrvatske banke za obnovu i razvitak, prenose mrežne stranice Grada Rijeke.

Gradonačelnik Vojko Obersnel, Sanda Sušanj i Vladimir Benac na gradilištu novog Vrtića Morčić

Novi vrtić se gradi na mjestu starog vrtića modularnom gradnjom od čeličnih polugotovih elemenata

Foto: Grd Rijeka.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari