UKLETA HARTERA Usprkos urušavanju stropa i dosadnoj kiši, publika uživala u programu na Gatu Karoline riječke

Ovogodišnji Hartera festival kao da je rođen pod jako nesretnom zvijezdom.

Usprkos atraktivnim izvođačima (Elemental, Let 3, Groove Armada…) i „nikad atraktivnijoj pozornici i svjetlosnim efektima“, kako je naveo predstavnik organizatora Damir Martinović Mrle iz Kluba prijatelja buke, prva večer Festivala (petak) morala je biti otkazana iz sigurnosnih razloga (urušavanje dijela objekata Marganovo ali i „katakombe“!) pri čemu je stradao i dio ekipe jedne grupe za vrijeme tonske probe, o čemu smo pisali OVDJE. Usto, za jedanaesto izdanje kultnog riječkog rock/electro festivala prodano je i manje ulaznica no što se očekivalo, i što nikako ne ide baš u prilog onoj slavnoj odrednici Rijeke kao „rock-grada“.

KBC

Za pohvalu je trud organizatora koji se bukvalno „preko noći“ prestrojio, i u suradnji s Gradom Rijeka (vlasnikom spomenutog prostora) pronašao rješenje da se druga večer Festivala ipak održi, i to na Gatu Karoline riječke, uz besplatan ulaz za sve, i ponešto izmijenjeni line-up odnosno listu izvođača.

SHAKAZULU2

Tako su sinoć nastupali KBC, Kuzma & Shaka Zulu, Let 3, Groove Armada (DJ set) i Boo Dale, uz osjetni „manjak“ publike za nastupa nekolicine prvih izvođača, i dosadnu kišu koja je prijetila dokraja upropastiti ovogodišnju, čini se, „ukletu“ Harteru.

LET31

Ipak, svi koji su se sinoć zatekli na Gatu Karoline riječke dobro su se proveli, a vrijedilo je istrpjeti sve rečene neugodnosti da se čuju hip-hop ekipa s Campetta KBC, dvojac iz Splita Kuzma & Shaka Zulu, legendarni riječki šok-rockeri Let 3, britanski hit-electro dvojac Groove Armada i riječki DJ Boo Dale.

GROOVEARMADA

Za nadati se da ovo neće biti labuđi pjev kultnog festivala koji je u proteklih jedanaest izdanja u grad doveo niz domaćih ali i svjetski poznatih imena pop-rock-elektronske glazbe poput Royksopp, Laurenta Garniera, Gus Gus i drugih.

Foto: Borna Ćuk

LET3ZBOR

LET34

LET36

LET35

LET37

PUBLIKA

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari