NA GATU KAROLINE RIJEČKE

U Rijeci krajem svibnja 5. eno-gastro festival WineRi, stiže 60 izlagača s 250 etiketa vina!

U petak i subotu 27. i 28. svibnja na Gatu Karoline Riječke održavat će se eno-gastro festival WineRi koji će okupiti šezdesetak izlagača vina i ostalih proizvoda povezanih s vinom.

Festival je namijenjen uspostavljanju suradnje između proizvođača hrane i vina te ugostitelja, ali i ostalim posjetiteljima koji će se moći upoznati s proizvodima 60 izlagača s više od 250 etiketa vina iz Hrvatske, Slovenije i Srbije. Osnovni naglasak ovogodišnjeg festivala je na vinima proizvedenim od autohtonih vinskih sorti, ne samo Kvarnera nego i drugih krajeva. Uz vino, festival uključuje i ponudu sireva, suhomesnatih proizvoda, proizvoda iz mora, mesa te proizvoda od drva i pizza peći.

Festival WineRi na konferenciji za medije najavili su upravitelj Zadruge vinara „Proizvođačka organizacija Vina Kvarnera“ Žarko Stilin, gradonačelnik Rijeke Marko Filipović, Dana Jovanović Drpić u ime Primorsko-goranske županije i Centra za poljoprivredu i ruralni razvoj PGŽ-a, Renata Vincek iz Turističke zajednice Kvarnera, Saša Torbica iz Turističke zajednice grada Rijeke Petar te Marta Filipović iz Jamnice.

Promocija eno-gastro ponude našeg kraja, Hrvatske te susjednih zemalja

„Svi posjetitelji će za ulaznicu u iznosu 100 kn i kauciju za čašu u iznosu 20 kn moći kušati preko 250 različitih etiketa vina, a svi ugostitelji imaju priliku dobiti besplatan ulaz. Kako će se u subotu, 28. svibnja na Gatu Karoline Riječke održati i Kvarnerskog festivala mora i pomorske tradicije Fiumare, uz naša dva festivala posjetitelji će imati priliku uživati u dva festivala na korak do mora“, kazao upravitelj Zadruge vinara Stilin.

U ime Grada Rijeke kao sponzora festivala riječki gradonačelnik Marko Filipović izrazio je zadovoljstvo što se nakon dvije pandemijske godine u naš grad vraća ovaj festival sa čak 60 izlagača, na taj način prezentirajući eno-gastro ponudu našeg kraja, ali i cijele Hrvatske te susjednih zemalja.

Kako su istaknuli predstavnici turističkih zajednica, ovaj festival predstavlja najbolji primjer promocije destinacije, a i odličnu nadopunu projektu Turističke zajednice grada Rijeke Riječke gastronomske luke.

Festival se održava 27. i 28. svibnja od 14 do 20 sati, a 27. svibnja od 20,30 sati će se u baru Karolina na Gatu Karoline Riječke održati ,,WineRi after party” uz DJ-a.

Besplatna ulaznica za ugostitelje

Ugostitelji koji se zaključno s 25. svibnje akreditiraju putem e-mail adrese marketing@aha.hr dobit će besplatan ulaz, budući da je cilj održavanja ovog festivala je upravo spajanje proizvođača s posrednicima odnosno ugostiteljima.

Organizator Međunarodnog eno-gastro festivala WineRi 2022 je Zadruga vinara „Proizvođačka organizacija Vina Kvarnera“ u suradnji sa tvrtkama Promocija i aha marketing te Karolina barom i udrugama AHA, Žlahtina i Kvarnerska kvaliteta.

Sponzori festivala su Primorsko-goranska županija, Grad Rijeka, Turistička zajednica Kvarnera, Turistička zajednica grada Rijeke, Centar za poljoprivredu i ruralni razvoj Primorsko-goranske županije te Jamnica d.d. Pokrovitelji festivala su Ured predsjednika Republike Hrvatske i Ministarstvo turizma i sporta.

Podupiratelji i partneri festivala su Hrvatska turistička zajednica, Ministarstvo poljoprivrede, Hrvatska obrtnička komora odnosno komora Primorsko-goranske županije i Udruženje obrtnika Rijeka, Bakar, Kraljevica, Čavle, Kostrena te tvrtke.

Također,  ostvarena je i suradnja sa Sekcijom krojača i modnih dizajnera Udruženja obrtnika Rijeka te će predstavnice sekcije sašiti kreacije za desetak izlagača, kako bi se i na taj način ukazali na važnost podupiranja obrtništva.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari