Uskoro počinje Baška Outdoor Festival, očekuje se 2 tisuće gostiju

U petak 11. listopada u Baški, na otoku Krku, počinje peti Baška Outdoor Festival i traje do nedjelje, a očekuje se oko 2000 gostiju.

Time će Baška i opet produljiti sezonu i ostvariti jednako dobre rezultate u dolascima i noćenjima, kao i lani, kada je imala rekordnu godinu. Baška Outdoor Festival je nezaobilazan događaj za sve ljubitelje sporta i adrenalina, a mini jubilarno izdanje ovogodišnjeg festivala organiziraju Turistička zajednica općine Baška, u partnerstvu s Valamarom i organizatorima sportskih sadržaja.

Samo u prvih devet mjeseci ove godine je Baška, prema podacima sustava eVisitor ostvarila ukupno 174,448 dolazaka i 978,541 noćenja. Najveći broj dolazaka ostvaren je u domaćinstvu, u kampovima, u hotelima te ostalim ugostiteljskim objektima za smještaj. Prosječan boravak gostiju je šest dana

U broju noćenja prednjače Nijemci, Austrijanci, Česi, Talijani, a slijede ih Slovenci, Poljaci, Slovaci, Mađari, Nizozemci i Šveđani. Stranci su ujedno i većinski gosti Baške, s obzirom da sudjeluju s čak 95 posto u dolascima i 96 posto u noćenjima.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari