Posjet izaslanstva korejskog grada Gwangju HGK – Županijskoj komori Rijeka

Suradnja gospodarstva s Republikom Korejom već postoji, tridesetak tvrtki s područja PGŽ-a ostvaruje poslovnu suradnju no, nema razloga da se ta brojka ne poveća

Izaslanstvo korejskog grada Gwangju, kojeg čine Jung Yeong Wha, direktorica međunarodnih odnosa Grada Gwangju i njen suradnik Lee Hyeong-Seok posjetilo je 7. listopada HGK – Županijsku komoru Rijeka.

Gwangju je grad od 1.5 milijuna stanovnika, u jugozapadnom dijelu Južne Koreje, s iznimno razvijenim IT sektorom, automobilskom te farmaceutskom industrijom, ali i grad koji se profilira kao smart city. Grad je ujedno i sjedište Azijskog kulturnog centra.

Zbog velikog interesa o mogućnostima suradnje i povezivanja s gradom Rijeka održan je i sastanak s predstavnicima HGK-ŽK Rijeka na kojem su predstavljeni gospodarski potencijali Pomorsko-goranske županije, ali i istaknute mogućnosti suradnje na području manifestacija u plavom i zelenom sektoru te organizacija gospodarskih delegacija.

Suradnja gospodarstva s Republikom Korejom već postoji, tridesetak tvrtki s područja PGŽ-a ostvaruje poslovnu suradnju no, nema razloga da se ta brojka ne poveća.

U vidu prvih koraka ka ostvarivanju suradnje istaknuti su sektori turizma i kulture, a predstavnicima je prezentirana i manifestacija u organizaciji HGK ŽK Rijeka, Adria4Blue koja će se održati drugi puta zaredom sljedeće godine u lipnju.

Predstavnici grada Gwangju, prijedloge o suradnji predstavit će nadležnim institucijama navedenog grada te će dostaviti prijedloge o nadolazećoj suradnji.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari