Uz 10. godišnjicu smrti Vitomira Jovičića Simkea upaljeni lampioni na mostu iznad Rječine

Photo: Goran Kovacic/PIXSELL

Dana 8. travnja obilježit će se 10 godina od tragedije koja je potresla naš grad, ubojstva Vitomira Jovičića Simkea

Tim povodom danas su na mostu na Rječini u znak sjećanja na ubijenog Vitomira Jovičića Simkea svijeće upalili Marin Miočić Stošić, Sandra Grozdanov, Sasa Pavlić, Zoran Grozdanov i Mirko Jovičić, uime grupe građana koja na godišnjicu njegove smrti namjerava organizirati akciju prikupljanja pomoći za obitelj Jovičić. (OVDJE)

Photo: Goran Kovacic/PIXSELL

Podjetimo, 8. travnja 2009. godine s mosta na trgu kod hotela Continental u Rječinu je gurnut Vitomir Jovičić Simke. Simke se potom utopio. Svi građani Rijeke i okolice su u većoj ili manjoj mjeri upoznati s tim događajem.

Photo: Goran Kovacic/PIXSELL

Kako ističu iz grupe građana, obitelj pokojnog Simkea živi u derutnom stanu u potkovlju, nemaju stalnih prihoda osim mirovine pokojnog oca, majka je teško bolesna i nije u stanju izaći iz stana.

Photo: Goran Kovacic/PIXSELL

Obitelji je najnužnija financijska pomoć i stoga objavljujemo broj tekućeg računa obitelji Jovičić na koji možete uplatiti sredstva. HR6823400093233157221 -Mirko Jovičić

Također, pokreće se i online peticija kojom se želi označiti mjesto pogibije, i to spomen pločom s imenom i prezimenom žrtve kako bi nas podsjetilo na taj sramotni dan.

To čine, kako napominju, ne zato da bi nekoga osudili, već zato da se takav događaj više nikada ne ponovi.

Photo: Goran Kovacic/PIXSELL

Peticiju možete potpisati na stranici Peticija 24.com pod nazivom – Spomen ploča Vitomiru Jovičiću Simkeu. (OVDJE)

Photo: Goran Kovacic/PIXSELL

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari