MEDVJED, VUK I RIS

”VELIKE ZVIJERI” Na Korzu otvorena jedinstvena izložba povećena vuku, risu i medvjedu

Uoči Međunarodnog dana biološke raznolikosti, Javna ustanova “Priroda” i Primorsko-goranska županija organizirali su izložbu “Velike zvijeri” koja će se moći razgledati od 18. – 25. svibnja na riječkom Korzu. Na dvadeset izložbenih panela prikazani su smeđi medvjed, sivi vuk i euroazijski ris.

Autori fotografija su Siniša Abramović, Romeo Mance, Marko Matešić i Željko Stipeć, a za ilustracije je zaslužna Korina Hunjak.

“Gorski kotar, uz brojna zaštićena područja, u cijelosti je obuhvaćen i ekološkom mrežom Natura 2000. Medvjed, vuk i ris koji žive u goranskim šuma, iznimno su prirodno bogatstvo i pokazatelj očuvanosti ekosustava. Naša je obveza sačuvati ih za budućnost te educirati najmlađe o važnosti njihova opstanka i uloge u prirodi.

Velike zvijeri iznimno danas stanuju na riječkom Korzu, a sustavnom brigom o prirodi, čuvamo goranske šume, njihov dom”, rekao je župan Zlatko Komadina te dodao kako vjeruje da će novoizgrađeni Centar za posjetitelje “Velike zvijeri” u Staroj Sušici ubrzo otvoriti svoja vrata posjetiteljima.

Za više informacija o Centru možete posjetiti web stranicu.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari
Views Views