NJIHOV DAN

Vesela riječka mini-norijada: Pedesetak maturanata iz nekoliko škola prodefiliralo Rijekom

Foto: Mateo Levak/Riportal

Iako je preporuka Nacionalnog stožera civilne zaštite bila da se ove školske godine izbjegnu bilo kakva veća okupljanja maturanata po završetku školske godine, riječki, bakarski, opatijski… maturanti ipak nisu izdržali da ne održe barem jednu “mini-norijadu” ulicama grada

Njih 50-tak, uglavnom učenika nekoliko riječkih škola te Pomorske škole Bakar i Hotelijersko-turističke škole Opatija, prodefiliralo je danas Korzom i ulicama u samom središtu Rijeke, u veselom raspoloženju uz pjesmu, s ciljem u parku na Delti.

Koliko nam je u ovom trenutku poznato, ni na koji način nije bilo narušavanja javnog reda i mira, a prolaznici su malu ali veselu kolonu maturanata ispratili sa siimpatijama. Ipak, u parku nije izostalo tradicionalno posipanje glava brašnom!

Nažalost, oni su ta generacija kojoj je pandemija koronavirusa umnogome otežala školovanje i onemogućila urnebesnu proslavu završetka srednjoškolsog obrazovanja, ali ne sumnjamo da će ekipe prijatelja pronaći svoj način da dostojno i za pamćenje obilježe kraj srednjoškolskoga razdoblja u svojim životima.

Na majicama su se tradicionalno  isticali duhoviti natpisi, a posebno nam je u oči upao ovaj:

“”ČLANAK 33. SMO KRŠILI, KORONA I ŠTRAJK GODINU NAM ZAVRŠILI”!

Sretno maturanti, želimo vam svu sreću ovoga svijeta!

Foto: Mateo Levak/Riportal

Photo: Goran Kovacic/PIXSELL
Photo: Goran Kovacic/PIXSELL
Photo: Goran Kovacic/PIXSELL
Photo: Goran Kovacic/PIXSELL
Photo: Goran Kovacic/PIXSELL
Photo: Goran Kovacic/PIXSELL

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari