(FOTO & VIDEO) 10. MEMORIJAL „RIJEČKE VATRE“ Vatrogasci prihod od ovog natjecanja uputili Dječjoj bolnici Kantrida!

Nastupilo je 36 ekipa iz cijele Hrvatske, od Dubrovnika do Osijeka, a njima su se i ove godine pridružili i vatrogasci iz Republike Slovenije

Rijeka je po deseti put bila domaćin memorijala “Riječke vatre” – natjecanja vatrogasnih grupa koje se održava u čast vatrogasaca poginulih na intervencijama prilikom spašavanja ljudi i imovine.

https://www.facebook.com/rijecanin.rtl.hr/videos/1862951694020937/

Nastupilo je 36 ekipa iz cijele Hrvatske, od Dubrovnika do Osijeka, a njima su se i ove godine pridružili i vatrogasci iz Republike Slovenije.

Subotnje natjecanje je pozdravnim riječima otvorio gradonačelnik Vojko Obersnel naglasivši kako će svima u publici koji budu pratili natjecanje biti odmah jasno kako su vatrogasci mogli izdržati sve one napore kojima su izloženi, dok hrabro i požrtvovno spašavaju ljude i imovinu, što se pokazalo posebice ovog ljeta diljem Dalmacije. Samo ovakav trening, pod punom spremom može pomoći vatrogascima da izdrže sve napore kojima su izloženi.

Na natjecanju je sudjelovalo 36 ekipa od kojih su dvije ženske (natjecateljsku ekipu čine dva člana). Natjecanje vatrogasnih grupa sastoji se od savladavanja prepreka uz uporabu osnovnih operativno-taktičkih radnji i postupaka po pravilima i opremljeni kako je to navedeno u Pravilniku o natjecanju vatrogasnih grupa. Na natjecanju mogu nastupiti svi vatrogasci, dobrovoljni i profesionalni.

Sav prihod od kotizacije kao i ostali prihodi prikupljeni na natjecanju namijenjen je Dječjoj bolnici Kantrida. Tijekom prošlogodišnjeg natjecanja prikupljeno je 21.500 kuna kojima je opremljen Odjel za fizikalnu i rehabilitacijsku medicinu dječje dobi.

Povodom 10. memorijala “Riječke vatre”, na prostoru Korza i Trga Republike poznati hrvatski fotograf Šime Strikoman snimio je svoju 583 „Milenijsku fotografiju“, u kojoj su sudjelovali svi natjecatelji te riječki gradonačelnik Vojko Obersnel.

Foto: Riječanin

Foto: Grad Rijeka

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari