(FOTO, VIDEO) ADAMIĆEV GAT: Duga ograda razdvaja gradsku marinu i Parkiralište Putnička obala!

Foto: Riječanin

Ograda je postavljena s ciljem veće sigurnosti i komocije za vlasnike plovila na vezu, no reakcije građana na njezino postavljanje su – dvojake…

Rijeka se otvara prema moru ali Rijeka se – čini se – ponekad mora i ograditi od mora, misao je koja se nameće nakon što smo vidjeli novu ogradu na Adamićevom gatu, barijeru koja razdvaja Parkiralište Putnička obala i privezište za brodice između Adamićevog gata i ugostiteljskog objekta “Boonker”.

Postavljanje ovakve ograde na pomorskome dobru u nadležnosti je Lučke uprave Rijeka, a intencija ovakvog zagrađivanja prolaza prema plovilima na vezu vjerojatno je podizanje opće razine sigurnosti plovila što će obradovati vlasnike brodica ali vjerojatno i oneraspoložiti dio građana kojima je bitan nesmetan prolaz do mora na tom dijelu riječke rive.

Na tom dijelu gata postavljeni su i priključni ormarići za plovila pa je i to razlog zašto se želio ograničiti pristup tom dijelu gata, odnosno omogućiti ga samo vlasnicima brodova i korisnicima vezova.

Situacija na drugom dijelu riječke rive, uz rivu Boduli gdje su vezane “superjahte” ostala je nepromijenjena, odnosno pomična priručna ograda dijeli obalu i brodove od parkirališta sa strane željezničke pruge, dok je prilaz moru i plovilima sa strane Ulice Riva Boduli i dalje nesmetan, djelomično omeđen tek velikim betonskim vazama za cvijeće.

U Lučkoj upravi Rijeka na Adamićevom gatu odlučili su se ipak za drugačije rješenje, a planira li se implementacija ovakvih ograda i na drugim mjestima na riječkoj rivi, saznat ćemo vrlo brzo.

Foto: Riječanin

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari