(FOTO, VIDEO) Brojni Riječani večeras uživaju u filmu pod zvijezdama na Korzu

Foto: Riječanin

Iako je ovo prvi puta, koliko se sjećamo, da se kino-predstava održava na ovome mjestu, zanimanje riječke publike bilo je ogromno

Večeras je za više stotina malih i velikih gledatelja na Korzu, ispred zgrade gradske uprave, održana kino-predstava. U sklopu Dječjeg festivala Tobogan prikazan je kultni SF-klasik „E.T. – Izvanzemaljac“ redatelja Stevena Spielberga.

Tražilo se mjesto više na Korzu na koje su postavljee stolice, no kako je interes bio i višestruko veći od predviđanja, vrijedni volonteri Art kina malenima i velikima podijelili su i podloške za sjedenje na Korzu.

Pripreme za predstavu

Tehnička kvaliteta filma (digitalna projekcija) bila je na najvišoj razini, što je posebno došlo do izražaja oko 22 sata kad se nebo nad Rijekom u potpunosti smračilo.

Svevremensku priču o usamljenom dječaku Elliottu koji sretne napušteno biće iz svemira te s njim ostvari prekrasno prijateljstvo, a potom i pokrene misiju spašavanja malog izvanzemaljca, mališani u publici pratili su bez daha upijajući svu pozitivnu snagu ovoga filma.

Ako je i samo zbog toga, projekciji filma na Korzu treba dati čistu peticu!

Dječji festival Tobogan traje do 10. srpnja i dio je programskog pravca Dječja kuća Rijeke 2020 – Europske prijestolnice kulture. Njegov program nastaje zajedničkim trudom i radom ovih organizacija: Art-kino, Gradsko kazalište lutaka Rijeka, Gradska knjižnica Rijeka, Muzej moderne i suvremene umjetnosti, Vijeće mladih Benčić i TD RIJEKA 2020.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari