(FOTO & VIDEO) “EUROPA” U OPATIJI: Stigao kruzer s 400 putnika dugačak 198 metara

Izgrađen je 1999. godine u brodogradilištu STX u Finskoj, a plovi pod zastavom Bahama

U Opatiju je danas stigao kruzer “Europa” kompanije Hapag-Lloyd Cruises. Dugačak je 198, a širok 24 metra. Može primiti 408 putnika o kojima brine 285 članova posade. Izgrađen je 1999. godine u brodogradilištu STX u Finskoj, a plovi pod zastavom Bahama. Posljednji remont izvršen je 2017. godine, piše web portal Brodovi u Rijeci.

 

Od samog početka brod je u vlasništvu Hapag-Lloyda, a ujedno je i četvrti iz njihove flote koji nosi naziv “Europa”.

12 godina za redom vlasnik je nagrade za najbolji kruzer na svijetu, po istraživanju agencije Berlitz i Ward. Ono što krasi ovaj brod je iznimna tišina koja na njemu vlada, nema buke ni vibracija. Gaz od 6.2 metra omogućuje mu pristup i u pliće vode.

Dizajnirana je za luksuz i uživanje, a uspoređuju je s brodom “Silver Shadow”. Usluga je vrhunska, a osoblje zna nekoliko svjetskih jezika.

Smještaj je samo u apartmanima. Ima ih 204, od kojih je 168 s privatnim balkonima. Najveći apartman ima čak 86 kvradratnih metara, a najmanji 27 kvadratnih metara. Svi apartmani imaju odvojenu spavaću sobu i dnevni boravak, kao i mini bar, garderobne ormare, opremljeni su LCD televizorima s nizom programa kao i većim izborom filmova.

U restoranima se poslužuje samo najbolja hrana, a može vas poslužiti i sam šef kuhinje. Hrana se dodatno ne naplaćuje.

Za zabavu gosti imaju na raspolaganju bazen, jacuzzi, knjižnicu, golf, teniski teren i druge sadržaje, a oni željni nudizma imaju mogućnost i sunčanja na jednoj od paluba.

https://www.youtube.com/watch?v=9ViIWe1zlxI

Nakon svega što smo naveli, logično je da cijena ovakvih krstarenja nije mala. Putovanje koje je započelo jučer u Veneciji, a nastavlja se danas u Opatiji te završava 25. svibnja u Nici, imalo je početnu cijenu od 5.870 američkih dolara, piše web portal Brodovi u Rijeci.

O ovogodišnjoj opatijskoj sezoni kruzera ne zna se puno, poznato je tek da će okosnicu činiti dolasci broda “Crystal Esprit”. U kolovozu se očekuje i dolazak broda “Silver Muse” što je uz “Europu” ujedno i dolazak najvećih brodova ove sezone.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari