OBIŠAO JE MINISTAR

Galerija | (FOTO, VIDEO) Evo kakvo je stanje druge cijevi tunela Učka; ministar Butković otkrio kada bi trebala biti u prometu

Za sad je probijeno 1,2 od ukupnih 5,6 kilometra. Trenutno je probijeno 800 metara s istarske i 400 metara s kvarnerske strane

Radovi na drugoj cijevi tunela Učka odvijaju se prema planu. Za sad je probijeno 1,2 od ukupnih 5,6 kilometra. Trenutno je probijeno 800 metara s istarske i 400 metara s kvarnerske strane. Kompletni radovi trebali bi biti gotovi sredinom 2024. godine, prenosi Kanal Ri.

Photo: Nel Pavletic/PIXSELL

Dnevno kroz tunel Učka prođe 10 000 vozila. Otvaranjem druge cijevi omogućit će se bolja povezanost pogotovo u turističkoj sezoni ali i sigurnost na cesti.

Više u VIDEOPRILOGU Kanala Ri:

Novinar: PETAR BALJAK
Snimatelj: EDI ŽDRALIĆ
Montažer: KRISTIJAN LAJŠIĆ

Ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković je u petak, 18. ožujka 2022., u pratnji državnog tajnika Ministarstva mora, prometa i infrastrukture Tomislava Mihotića i generalnog direktora Bina-Istre Daria Silića, obišao gradilište druge cijevi tunela Učka (Istarska strana).

Photo: Nel Pavletic/PIXSELL

Izgradnja druge cijevi tunela Učka dio je projekta Dopuna na puni profil dionica Vranja – Tunel Učka (portal Kvarner) u okviru kojeg će se izgraditi 8 kilometara dionice, uključujući drugi trak od čvora Vranja do tunela Učka / Portal Kvarner i drugu cijev tunela Učka u duljini od 5,63 kilometara. Podsjetimo, druga cijev tunela Učka svečano je probijena 17. prosinca 2020., a uz radove na izgradnji druge cijevi, istovremeno se odvijaju radovi na novom čvoru Vranja, gdje je započela izgradnja vijadukta Zrinšćak te novog nadvožnjaka u okviru buduće petlje Vranja.

Photo: Nel Pavletic/PIXSELL

“Činjenica je da radovi idu jako dobro, da je ovo za sve nas jedan veliki doživljaj, jedno novo iskustvo. Budući da se u gradnji tunela ovdje koristi najsuvremenija tehnologija, da je s istarske strane probijeno 800 metara, a s kvarnerske 400 metara, znači ukupno 1,2 kilometra tunela je probijeno na današnji dan.“, istaknuo je ministar Butković te dodao kako je ukupna vrijednost projekta oko 200 milijuna eura.

Foto: Nell Pavletić/ Pixsell

 “Tunel bi se fizički trebao probiti negdje sredinom godine, u ljeto 2023., a radovi bi kompletno trebali biti gotovi godinu dana kasnije, negdje sredinom 2024. godine.”, rekao je ministar Butković te naglasio da se paralelno s tim, u suradnji s Bina-Istrom, radi na završetku cijelog projekta, odnosno završetka punog profila do Matulja. Radovi na toj fazi projekta trebali bi početi sljedeće godine i time bi cijeli projekt Istarskog ipsilona bio završen.

Photo: Nel Pavletic/PIXSELL

Ministar mora, prometa i infrastrukture na kraju je zahvalio na suradnji svima koji sudjeluju u realizaciji ovog važnog projekta, za koji je kazao da ima veliki učinak na BDP, na rast hrvatskog gospodarstva i na sigurnost prometa.

Photo: Nel Pavletic/PIXSELL
Photo: Nel Pavletic/PIXSELL
Photo: Nel Pavletic/PIXSELL
Photo: Nel Pavletic/PIXSELL
Photo: Nel Pavletic/PIXSELL
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari