GROBNIČKI FIJOK U KAŠTELU

Video | (FOTO, VIDEO) Grobnički fijok unatoč buri vratio osmijehe na lica; Podijeljeni i novi suveniri

(FOTO, VIDEO) Grobnički fijok unatoč buri vratio osmijehe na lica; Podijeljeni i novi suveniri

Ispisana je nova stranica maškaranih događanja na Grobniku

Olujna bura, hladnoća i snijeg koji je padao na trenutke itekako ozbiljno – što je to za jake maškarane i zvončarske snage?

Da ovakvi uvjeti stvaraju samo dodatnu snagu potvrdili su danas Maškarana kumpanija Grad Grobnik i Grobnički dondolaši koji su povorku započetu u gradu okončali spektakularno u atriju kaštela koji se pokazao kao idealno mjesto za ovakav događaj, za Grobnički fijok.

Više u VIDEOPRILOGU Kanala Ri:

Novinarka: MONIKA INJAC
Snimatelj: IGOR PAULIĆ
Montažer: DORIAN CAR FLAVIANO

“Grobnički fijok” je manifestacija u organizaciji Mesopusne kumpanije Grad Grobnik. Ova popularna maškarana udruga u svom kaštelu ugostila je Grobničke dondolaše koji su u svom pohodu stigli predvođeni itekako veselom maškarnom kumpanijom u čijem je sastavu bilo nekoliko kraljica Riječkog karnevala kao i načelnica Općine Čavle.

Usprkos teškim vremenskim uvjetima, kao za “dešpet” povorka je stigla u kaštel u kojem su po prvi put u njegovom atriju Grobnički dondolaši napravili svoje zvončarsko kolo.

Oko samog dondolaškog kola domaćini su stvorili i maškarano kolo te je to doista bila slika za pamćenje, slika koja je pokazala kojom snagom i radošću Grobnik baštini svoju tradiciju.

Podsjetimo, ovom manfestacijom pokrovitelj Općina Čavle zahvaljuje ovim dvjema udrugama jer su pravi Grobnički fijok – ukrasi svoje općine. A kako je ove godine maškaranih događanja na kapaljku, vidjelo se koliko ona fale svim ljubiteljima maškara.

Ono što je svakako posebnost ove manifestacije jest i promocija novih suvenira – grobničkog fijoka namijenjenog ljepšem spolu u vidu jedinstvenog ukrasa za kosu, a sa znakom Grobničkih dondolaša, te bedža Mesopusne kumpanije Grada Grobnika.

Posjetiteljima i sudionicama su podijeljeni suveniri i već se njihovim pojavljivanjem vidjelo da su – pun pogodak.

Svojim dolaskom događanje su uveličali i meštri Riječkog karnevala Toni i Sandi te kraljica Dora, a druženje svih sudionka uz glazbu te palentu kumpiricu, kupus i kobasice u režiji Udruge Palentar nastavilo se do kasnog popodneva.

Grobnički fijok se tako pokazao kao sjajan potez koji je u ova neka tmurna vremena ljudima vratio osmijeh na lice.

Photo: VA

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari