IZRADIO JOSIP TOMAIĆ

Video | (FOTO, VIDEO) U Matuljima otkrivena skulptura Tri zvonca; Svečanost ‘ozvučile’ zvončarske grupe

Svečanost je obogaćena glazbenim programom te zvončarskim grupama ovoga kraja

U Matuljima je otkrivena skulptura Tri zvonca starega cedra. Za izradu skulpture pobrinule su se vrijedne ruke Josipa Tomaića.

Otkrivanje skulpture i glazbeni program nadomjestili su tradicionalnu zvončarsku smotru.

Kako je bilo, pogledajte u videoprilogu!

Novinarka: MONIKA INJAC
Snimatelj: DOMINIK DUDIĆ
Montažer: DORIAN CAR FLAVIANO

Svečanom sjednicom obilježen je dan općine Matulji a umjesto zvončarske smotre otkriven je spomenik.

“Ovo je oduvijek bitan datum za sve stanovnike Općine Matulji, posebice što smo mi posebni po tome što naša svečana sjednica nije vezana za nikakav poseban datum već pada za vrijeme pusta, tradicionalnih maškara.”, ističe Vedran Kinkela, načelnik Općine Matulji za Kanal Ri.

Popis stanovništva u Općini Matulji nije pokazao veće oscilacije, a u tijeku su brojni novi projekti.

“Treba istaknuti gotovo pred kraj uređenje odlagališta otpada Osojnica. Mogu istaknuti projekte koji se trenutno realiziraju kao što je dječje igralište u Bregima. Sljedeće godine poćinjemo s izgradnjom dječjeg igrališta u Jušićima, otkriva načelnik Općine Matulji Vedran Kinkela.

Nakon prošlih pandemijskih izbora formirana je dobra i stabilna predstavnička vlast.

“Da, imamo vrlo stabilno vijeće, vrlo konkretno vijeće s prijedlozima, s argumentima koje s načelnikom i ekipom iz Općine razgovara o projektima i sadržajima, a neovisno o političkoj pripadnosti i političkim pričama. “, ističe Slobodan Juračić, predsjednik vijeća Općine Matulji.

Svečanu sjednicu uveličali su gosti iz susjednih gradova i općina, ali i iz Europskog parlamenta.

“Želim da znate da svi moji resursi mog ureda u Bruxsellesu, moje znanje i iskustvo, stavljam na raspolaganje i želim da surađujemo.”, istaknula je Romana Jerković, zastupnica u Europskom parlamentu.

Tom prigodom dodijeljenje su i godišnje nagrade. Aleksandru Sandiju Šneleru (posthumno). On je bio jedan od osnivača NK Mune, danas NK Matulji.

Nagradu je primila i Gordana Begić. Ova profesorica cijeli je svoj radni staž provela u matuljskoj osnovnoj školi, a vodi I planinarsku sekciju.

Godišnju nagradu dobila je i Udruga umirovljenika i starijih osoba općine Matulji koja okuplja 400-tinjak umirovljenika.

Svečanost u dvorani svojim izvedbama uveličale su članice KUD-a Učka, donosi Kanal Ri.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari