(FOTO, VIDEO) JOŠ 2 DANA: Rijeka diše EPK, kaldeidoskopi spremni, isprobana i svjetlosna instalacija na Molo longu!

Foto: Mateo Levak/Riječanin

U subotu 1. veljače svečano se otvara program Rijeke – Europske prijestolnice kulture. Od jutra na više od 30 gradskih lokacija bit će više od 70 događanja

U gradu se obavljaju posljednje pripreme za spektakularno otvorenje EPK 2020.

Spremni su veliki kaleidoskopi kojima će Riječani i doslovno i preneseno zakoračiti u magičnu godinu kulture.

Već od jutra, pa tijekom cijelog dana i večeri, do kasno u noć, na preko 30 lokacija u centru Rijeke, organizira se više od 70 događanja u koja je uključeno na tisuće izvođača i organizatora

Gdje ćeš biti 1. veljače 2020.? Donosimo cjelodnevni program otvorenja EPK!

Na dan otvorenja EPK 1. veljače besplatan javni gradski i prigradski prijevoz; zatvoren promet i parkirališta u centru grada!

(VIDEO) JOŠ TRI DANA! U subotu spektakl otvorenja EPK, stiglo i upozorenje: ‘Ne koristite dronove’

Besplatni gradski i prigradski autobusi, ulice zatvorene za promet, veliki tulum u središtu grada i jedinstvena Opera Industriale koja će se dogoditi u riječkoj luci, u subotu 1. veljače u centar Rijeke će, bez sumnje, privući tisuće ljudi na otvorenje Europske prijestolnice kulture.

Na tri lokacije u središtu Rijeke (Korzo, Trg 111 brigade HV, Bazarigov prolaz) pri kraju su radovi na stavljanju kaleidoskopa u funkciju za otvorenje EPK.

Središnji program otvorenja pod nazivom Opera Industriale odvija se u Riječkoj luci s početkom u 19:30 sati, no publika se u područje luke poziva i bitno ranije, već u 19 sati, a na pojedine lokacije u luci, poput Molo longa, treba doći već između 18 i 18:30 sati.

Isprobana je i svjetlosna instalacija na Molo longu.

Kroz sve ovo možete već sada proći u našoj fotogaleriji i u priloženim video-prilozima.

Foto: Mateo Levak/Riječanin

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari
Povezani sadržaj