(FOTO & VIDEO) KAKAV LJEPOTAN U RIJECI! Kruzer „Viking Sun“ s 930 putnika na riječkom lukobranu

Foto. Facebook Brodovi u Rijeci

I internacionalna kompanija „Viking Cruises“ i brod „Viking Sun“ u Rijeku stižu po prvi put.

“Viking Sun” je novogradnja – izgrađen je ove godine! Prekrasan kruzer vitke, zavodljive linije dugačak je 228, a širok 29 metara. Prihvaća 930 putnika i 465 članova posade. Ima devet paluba, a kabine se nalaze na šest paluba.

Izgradnja broda stajala je 300 milijuna dolara, a posao izgradnje i opremanja broda odradilo je talijansko brodogradilište Fincantieri.

I kompanija i brod u Rijeku stižu po prvi put. “Viking Sun” jedan je od četiri identična broda koji su izgrađeni ili se grade, a u planu kompanije je formiranje flote od ukupno devet identičnih brodova.

Kruzer je i inače sinonim za brodski luksiz, no „Viking Sun“ podiže kvalitetu na stepenicu više. Sve kabine na brodu (465) su s balkonom a podijeljene su u 18 kategorija.

Foto: Facebook Brodovi u Rijeci

Brod ima četiri restorana, brojne barove, dva bazena, kazalište i kino, spa prostorije, trgovine, sportske terene… a posebnost je “Snježna soba” gdje gosti mogu uživati i u snježnim radostima!

Brod je stigao u Rijeku oko 9 sati, a predviđeni odlazak je u 16 sati. Privezan je na Riječkom lukobranu, a posebnost ovog dolaska je u tome da se u Rijeci našao u sklopu svog prvog putovanja uopće!

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari