(FOTO, VIDEO) KREĆE BLAGDANSKA GROZNICA: Počelo “odijevanje” središta Rijeke u božićno ruho!

Počelo je predblagdansko ukrašavanje središta grada. Riječani se nadaju barem nekim inovacijama što se tiče božićno-novogodišnje dekoracije, a možda će ih stvarno i biti…

U širem središtu grada vrijedni djelatnici komunalnih tvrtki započeli su s postavljanjem božićno-novogodišnje dekoracije na uobičajena mjesta. Počeli su na Jadranskom trgu koji je godinama na neki način lokacija sam za sebe, zahvaljujući prepoznatljivim osvijetljenim plastičnim jelkama koje će trg krasiti, vidimo, i ove godine. No na drugim lokacijama možda ćemo svjedočiti i nekim novitetima?

Riječani se tome i nadaju – barem nekim inovacijama što se tiče izgleda svjetlosnih ukrasa u širem središtu grada. Možda nas drugi dijelovi Korza iznenade…

Već je uvriježena praksa da se Riječanke i Riječani zalažu za nešto originalnije (automatski i skuplje!) urese grada, no za njih treba izdvojiti više novca. A Rijeka se trenutno ne može baš pohvaliti stanjem u gradskoj blagajni…

Bilo kako bilo, ulazimo polako u najblještaviji, završni dio godine gdje će oko srca Riječanki i Riječana biti toplije no inače pa će nakraju prevladati mišljenje kako ne treba cjepidlačiti – bitno je da se u gradu osjeti duh Božića i nadolazeće Nove godine za čiji doček na Korzu su već obznanjeni izvođači (OVDJE).

Kao i uvijek, nadamo se lijepoj jelki na Korzu kakvih na primjer ima širom Gorskog kotara – samo treba odabrati onu pravu. I uresiti ju na dojmljiv način. No ako gradska uprava “zezne” stvar, tu će se opet naći dobrohotni Riječani koji će vlastitim ukrasima uljepšati božićno drvce na Korzu.

Cijena postavljanja božićno-novogodišnje dekoracije u Rijeci? Nemamo još potpune podatke, no za vjerovati je kako neće puno odskakati od prošlogodišnjih (i pretprošlogodišnjih i pretpretprošlogodišnjih) između 350-400 tisuća kuna.

No oni najgladniji božićnog svjetlucanja i blještavila uvijek se mogu uputiti put Trsata gdje će ponovno biti postavljen svjetlosni spektakl (za neke i pomalo kičast) u sklopu Adventa na Gradini… (OVDJE)

VIDEO DANA: