BAJKOVITI UGOĐAJ

Video | (FOTO, VIDEO) Nezaobilazan za adventski štimung je Gorski Kotar! U Delnicama vas čeka Baka Mraz

Nezaobilazan za adventski štimung je Gorski Kotar. U epidemiji su se probudili pa goste privlače novim atrakcijama. U Delnicama će vas tako dočekati Baka Mraz u svom selu!

Ono što je možda i najbolja pozivnica u adventu imaju i snijega, a svako mjesto u Gorskom kotaru i svoje posebno iznenađenje.

U kućici Bake Mraz je kroz tjedan manje ljudi, ali vikendom je invazija. Uz iće i piće, puno je programa.

“U čarobnoj šumi vožnju kočijom, imamo ponije za jahanje, interaktivnu bajku, imamo radionice za djecu, čak evo ovaj vikend imamo i radionicu Hrvatskog foto saveza iz Zagreba”, kaže Baka Mraz.

A itekako se ima što za snimiti. Za ljepotu se pobrinuo i organizator, ali i priroda. Pravi blagdanski ugođaj Delnica hvali gost iz Varaždina.

“Super što su koristili drvo i te neke prirodne ukrase, ima i lampice i toga svega, ali nije možda toliko konzumerističko kao u Zagrebu tako da to mi se sviđa, iskrenije izgleda, možda toplije”, kaže Alojzije Košić iz Varaždina.

Više u video prilogu RTL-a:

Jezero u Fužinama nije okovano ledom, ali sunčeve zrake daju mu jednako čaroban sjaj!

“Ostajemo do petka ujutro, moramo rano otići jer popodne stižu novi gosti, došli smo preko tjedna jer je vikendom sve zauzeto, nismo uspjeli naći slobodno mjesto”, kaže Robi Matošović iz Poreča.

“Blagdanski ugođaj, tu su već lampice, nekakvi štandovi tako da je jako lijepo”, kaže Tamara Pleše iz Rijeke.

Na štandovima u Fužinama vikendom proizvode nude lokalni OPG-ovi, tu su kreativne radionice, pričanje božićnih priča, u petak nastupaju dvije klape i zbor. Vrhunac je na kraju godine: 30.-og prosinca noćna šetnja s bakljama uz jezero. 31.-og u podne ispratit će staru godinu.

“Planiramo sam doček raširiti ne samo na centar nego kroz cijelo jezero Bajer jer su se naši ugostitelji koji imaju beach barove uz jezero aktivno uključili. Imat ćemo i ulične zabavljače kroz cijelo jezero”, kaže voditeljica Odjela za turizam Općine Fužine Silvija Sobol.

Sa snijegom ili bez njega – odabir je nepogrešiv!, izvještava Maja Brkljača za RTL Vijesti.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari