(FOTO, VIDEO) Plaća nema, štrajk u 3. maju se nastavlja: ‘Atmosfera je uzavrela!’

Idi na originalni članak
Photo: Goran Kovacic/PIXSELL

Radnici pulskog Uljanika od jutra su u štrajku jer još nisu primili plaću za srpanj, koja nije ni na vidiku. Dio njih izišao je na ulicu i blokirao promet tražeći odlazak Uprave brodogradilišta. U štrajku su i radnici brodogradilišta 3.maj u Rijeci koji nezadovoljstvo iskazuju na radnim mjestima. Svi se uzdaju u Banske dvore iz kojih odgovornost prebacuju na Upravu

Oglas

Više u VIDEOPRILOGU IZNAD!

Predstavnici Štrajkaškog odbora Brodogradilišta 3. maj razgovarali su u četvrtak s Upravom tog brodogradilišta, ali rješenja za nastalu situaciju i isplatu plaća nisu pronađena pa se štrajk, koji je jutros započeo, nastavlja, doznaje Hina poslijepodne iz Štrajkaškog odbora.

Photo: Goran Kovacic/PIXSELL

Predsjednik Štrajkaškog odbora Veljko Todorović rekao je da su radnici jutros štrajkali na svojim radnim mjestima u prvoj smjeni te da su se popodne razišli, a da su dežurne službe, kao što su vatrogasci i drugi, raspoređeni u brodogradilištu. U drugoj smjeni se, kazao je za Hinu, zbog nedostaka materijala ne radi već dulje vrijeme.

Članovi štrajkaškog odbora Dejan Jugović, Boris Bučanac i Veljko Todorović.
Photo: Goran Kovacic/PIXSELL

Zamjenik predsjednika Štrajkaškog odbora Boris Bučanac izjavio je u četvrtak nakon početka štrajka da je atmosfera u tom brodogradilištu uzavrela i pozvao je Vladu i Upravu da iznađu rješenje za nastalu situaciju i naglasio da će, ako bude potrebno, Štrajkaški odbor razmotriti izlazak radnika na ulice.

Photo: Goran Kovacic/PIXSELL

Radnici 3. maja, kao i cijele Uljanik grupe, štrajkom traže isplatu plaća za srpanj, koje su trebale biti isplaćene do 15. kolovoza.

U 3. maju traže nastavak brodograđevne djelatnosti i proizvodnje, odnosno rješavanje sudbine brodogradilišta, u kojemu se, iako su brodovi na navozima, ne radi mjesecima, jer nema novca za potreban materijal.
Vijesti.hr

Exit mobile version