RADOST BOŽIĆA

(FOTO, VIDEO) Pogledajte prekrasne jaslice postavljene u KBC-u Rijeka: Uljepšat će boravak u bolnici i pacijentima u osoblju!

Foto: Mateo Levak/Riportal

Božićne jaslice s Trsatske gradine krasit će dva lokaliteta KBC-a Rijeka

Iz KBC-a Rijeka danas su se konačno mogle čuti lijepe vijesti. Na trenutak su novosti o pandemiji koronavirusa zamijenile one o postavljanju božićnih jaslica i to na čak dva lokaliteta Kliničkog bolničkog centra.

Foto: Mateo Levak/Riportal

Donacija je to organizatora Adventa na Gradini, koji su božićne jaslice odlučili s Trsatske gradine premjestiti u prostor KBC-a Sušak te u Dječju bolnicu na Kantridi.

Predstavnici Saveza izviđača Hrvatske u KBC Rijeka donijeli su betlehemsko svjetlo mira koje simbolizira mir, ljubav, nadu, prijateljstvo i solidarnost ljudi u ovim blagdanskim danima. Radi se o inicijativi u kojoj Hrvatska sudjeluje već 28 godina, svjetlo mira je u PGŽ stiglo prije dva dana, a danas je predano ravnatelju KBC-a Rijeka, uz dobre misli i poruke koje to svjetlo donosi. Ovom se gestom barem dio božićne čarolije preselio u bolničke hodnike s namjerom da unese dozu optimizma, radosti i nade pacijentima koji će ove blagdane provesti u bolnici, ali i medicinskom osoblju koje neumorno brine o zdravlju pacijenata. Ručno izrađene jaslice s pomičnim elementima i svjetlosnim efektima bit će izložene tijekom cijelog adventskog razdoblja te unijeti božićni duh i radost na kraju ove nimalo lake godine. Na konferenciji za medije javnosti su se obratili: pomoćnica ravnatelja za sestrinstvo KBC-a Rijeka gđa. Snježana Juričić, ravnatelj KBC-a Rijeka g. Alen Ružić i g. Vedran Babić, organizator Adventa na Gradini.

Snježana Juričić, pomoćnica ravnatelja za sestrinstvo:

„Zahvaljujemo g. Vedranu Babiću na ovoj prekrasnoj donaciji, koja puno znači i pacijentima i djelatnicima. Ove jaslice predstavljaju izraz štovanja tradicije i buđenje osjećaja doma i obitelji te nešto što nam svima budi nadu u bolje sutra.“ Alen Ružić, ravnatelj KBC-a Rijeka:

„Iznimna mi je privilegija i čast da mogu biti danas ovdje i zahvaliti se što je jedan prekrasan komadić Adventa na Gradini preseljen u KBC Rijeka i to na dva lokaliteta – na Sušak i u Dječju bolnicu Kantrida. Ovo je prekrasna gesta, simbolika je i više nego jasna, posebice u ovo doba godine kada smo svi emotivni i kada su nam izuzetno potrebne poruke dobra, mira i optimizma. Kraj godine je doba kada se osvrćemo unatrag, a ove je godine ta perspektiva doista posebna u kontekstu epidemije za koju nismo mogli niti slutiti da će se dogoditi. Tim više, svaka pozitivna emocija i svako podsjećanje na mir i dobro je više no dobrodošla, a moram reći da sve ono što činimo za naše pacijente počiva u prvom redu na entuzijazmu i zajedništvu naših djelatnika pa mi je drago da su ove jaslice posvećene i našim pacijentima, ali i našim djelatnicima. Također, zahvaljujem se Hrvatskim šumama na donaciji borova koji su postavljeni na Sušaku, na riječkom lokalitetu i na Kantridi.“ Vedran Babić, direktor Adventa na Gradini:

„Četvrto izdanje Adventa na Gradini je specifično, iako smo svjesni u kakvim vremenima se nalazimo, u suradnji s Turističkom zajednicom grada Rijeke i Gradom Rijeka ipak je postavljeno čak 12 kilometara lampica kako bismo kraj ove zahtjevne godine ipak malo uljepšali našim sugrađanima. Kako ove godine u sklopu Adventa nismo mogli koristiti zatvorene prostore, ideja je bila postavili naše jaslice na neku drugu lokaciju, a vjerujemo da će se svi složiti kako je u ovoj godini upravo ovaj lokalitet, kao i Dječja bolnica na Kantridi primjeren. Nadamo se da će svi oni koji dođu ovamo, barem na sekundu zaboraviti zbog čega su ovdje i da će pacijentima ove jaslice barem malo uljepšati blagdane. Također, bili bismo sretni kada bi vrijednom medicinskom osoblju, koje zaslužuje ovu malu gestu, barem malo uljepšali radno okruženje.“