ZBOG LOŠE EPIDEMIOLOŠKE SITUACIJE

Apel riječkim umirovljenicima: Zahtjev za blagdanski poklon-bon podnesite poštom ili online!

Foto: Mateo Levak/Riportal

Umirovljenicima koji podnose zahtjeve za blagdanske poklon-bonove Grada Rijeke, preporučuje se da zbog ozbiljne epidemiološke situacije u kojoj se nalazimo a koja je posebno rizična za starije i bolesne osobe, iskoriste mogućnost predaje zahtjeva za poklon-bon Grada Rijeke putem pošte ili putem elektroničke pošte kako bi se smanjile gužve u šalter-sali Grada Rijeke na Titovom trgu 3.

Podsjećamo, povećanjem cenzusa Grada Rijeke pravo na poklon-bon u visini od 300 kuna imaju umirovljenici s mirovinom do 2.500 kn koji ove godine već nisu na kućnu adresu dobili poklon-bon. Uz to, ti umirovljenici ne smiju u Republici Hrvatskoj posjedovati u (su)vlasništvu nekretninu osim one koja im služi za stanovanje (drugi stan/kuću, kuću za odmor ili poslovni prostor), te prosječni mjesečni prihodi kućanstva u kojem žive u zadnja tri mjeseca ne smiju biti viši od cenzusa prihoda koje je utvrdio Grad Rijeka za pojedini broj članova kućanstva (cenzus za samca 2875 kn, dvočlano kućanstvo 3625 kn, tročlano kućanstvo 4875 kn, četveročlano kućanstvo 6250 kn, brojnija kućanstva + 875 kn za svakoga dodatnog člana).

Umirovljenici koji ispunjavaju navedene uvjete mogu dokumentaciju kojom to dokazuju zajedno sa Zahtjevom koji se nalazi se na portalu Grada Rijeke.
dostaviti do 15. siječnja 2021. godine putem e-pošte na zdravstvo@rijeka.hr ili poslati poštom na adresu:
Grad Rijeka,
Odjel gradske uprave za zdravstvo i socijalnu skrb
Korzo 16
51000 Rijeka

U slučaju nepotpune dokumentacije, umirovljenik će dobiti obavijest na kućnu ili elektroničku adresu o nedostajućoj dokumentaciji koju još mora dostaviti kako bi se moglo utvrditi može li ostvariti poklon-bon.

Blagdanski poklon-bon umirovljenici će dobiti poštom na svoje kućne adrese, i moći će ga iskoristiti do 28. veljače 2021. godine.

Zahtjev se iznimno može podnijeti i osobno u šalter-sali Grada Rijeke, Odjel gradske uprave za zdravstvo i socijalnu skrb, Titov trg 3 (šalteri br. 4 i 5), radnim danom od 8.30 do 15.30 sati, ali takav način predaje zahtjeva trenutno ne preporučujemo. U slučaju da umirovljenik ipak odluči na taj način podnijeti zahtjev, molimo da se strogo pridržava preporučenih i propisanih epidemioloških mjera o poštivanju fizičke distance od 1,5 metra u svim smjerovima od drugih ljudi i ispravnog korištenja zaštitne maske (prekrivanje usta i nosa).

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari