(FOTO, VIDEO) Povratak zime: Učka u bijelom, bura divlja, snijeg u Gorskom kotaru

Izražena hladna fronta kasno navečer protutnjala je našim područjem. Zapuhala je treća, ujedno i posljednja marčana bura s olujnim i orkanskim udarima uz nagli pad temperature zraka

Kao što su naši prognostičari i predvidjeli (OVDJE), nakon perioda toplog vremena uz temperature zraka i do 25 °C, doživjeli smo pravi temperaturni šok!

Temperature zraka naglo su se strmoglavile. Postaja na Vojaku tako bilježi zimskih -3 °C, a snježna granica spustila se do Poklona, javlja Istramet. Osjećaju hladnijeg vremena naravno doprinosi bura.

Danas će na Kvraneru prevladavati djelomice sunčano ali puhat će i jaka bura, na poznatim lokalitetima s olujnim udarima. Za Kvarner i Velebitski kanal izdano je crveno upozorenje zbog bure. Na tom području bura može dostizati udare od 130 km/h. Bura već uzrokuje mnoge probleme u prometu (OVDJE)!

Foto: Riječanin

Jutarnje temperature zraka od 2 do 7 °C, dnevne vrijednosti oko 10°C.

Što se tiče nastavka tjedna, iduće dane obilježit će pretežno sunčano vrijeme s burom. Dojmu hladnijeg vremena pridonosit će umjerena i jaka bura, na poznatim lokalitetima s olujnim udarima, javlja Istramet.

Noćašnji snijeg u Tršću (video: Diana Zbašnik/Istramet)

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari