(FOTO, VIDEO) Predsjednica posjetila Kastav: ‘Kada sam bila mala, stalno smo dolazili na ‘Belu nedeju”

Photo: Nel Pavletic/PIXSELL

‘Vidim da i danas tu ima najviše Grobničana’, kazala je predsjednica u Kastvu

Predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović u nedjelju je posjetila tradicionalnu kastavsku manifestaciju ”Belu nedeju”, a novinarima je potvrdila da je noćas uputila pismo francuskom predsjedniku Macronu sa zamolbom da se nastavi potraga za nestalim hrvatskim kapetanom Miškićem i ostalim članovima posade.

Photo: Nel Pavletic/PIXSELL

Hrvatska predsjednica zamolila je francuskog predsjednika Emmanuela Macrona da se razmotri odluka o obustavljanju potrage za nestalim hrvatskim kapetanom Dinom Miškićem i njegovom posadom za koje mnogi vjeruju da bi mogli biti živi i deset dana nakon potonuća njihova broda Bourbon Rhodea, što se dogodilo 26. rujna na Atlantiku, oko 2000 kilometara od najbližeg kopna, francuskog otoka Martiniquea.

Photo: Nel Pavletic/PIXSELL

Predsjednica Grabar-Kitarović zamolila je predsjednika Macrona da se svojim autoritetom zauzme za ponovno razmatranje odluke o obustavljanju potrage te da se ne odustane od potrage za kapetanom Dinom Miškićem i članovima posade sve dok postoji i mala vjerojatnost da su živi, doznaje se iz Ureda predsjednice Republike. “Otišlo je to noćas… tako da još ne možemo očekivati odgovor,” odgovorila je na upite novinara o pismu Grabar-Kitarović.

Photo: Nel Pavletic/PIXSELL

“I danas tu ima najviše Grobničana”

Za tradicionalnu manifestaciju i atmosferu u Kastvu rekla je da je na ”Beloj nedeji” prekrasno, kao i uvijek.

Photo: Nel Pavletic/PIXSELL

“Kada sam bila mala, stalno smo dolazili na ‘Belu nedeju’, a vidim da i danas tu ima najviše Grobničana, barem po onom što sam vidjela, što su se ljudi javili”, kazala je predsjednica koja je rodom s Grobinšćine, razgovarajući s novinarima na čakavskom narječju.

Photo: Nel Pavletic/PIXSELL

Poželjela je svima da se danas i sutra dobro zabave u Kastvu.

Photo: Nel Pavletic/PIXSELL

“Bela nedeja” je tradicionalna sajamska priredba koja se prve nedjelje u listopadu održava u Kastvu u čast mladog vina, autohtone kastavske belice.
Vijesti.hr
Foto: Pixsell

Više u VIDEOPRILOGU: