(FOTO, VIDEO) Radovi u Adamićevoj napreduju, ulica će sutra možda biti otvorena za promet

Foto: Riječanin

Radnici Kamgrada uz asistenciju “teške mehanizacije” užurbano rade na saniranju posljedica jučerašnje nesreće

Zbog jučerašnje teške građevinske nesreće u Adamićevoj ulici kada se srušio dio zida/fasade i skele sa stražnje strane zgrade “stare pošte” na Korzu 13 (OVDJE) već je drugi dan ta ulica zatvorena za sav promet.

Kako je riječ o riječkoj prometnoj žili kucavici, i danas u širem središtu grada vladaju velike gužve u prometu, posebno u smjeru istok-zapad. (OVDJE)

Kako smo danas čuli na gradilištu kod “stare pošte” koja se od početka godine građevinski rekonstruira odnosno prenamjenjuje u robnu kuću, radovi na sanaciji nesreće idu planiranim tempom.

Uz staru, urušenu skelu postavlja se nova kako bi se spriječilo novo opasno urušavanje oštećene skele, a nadzornici radova predviđaju da bi tijekom današnjeg dana taj dio posla vrlo lako mogao biti i dovršen. Istovremeno, to bi značilo da bi promet Adamićevom ulicom sutra mogao biti ponovno otvoren.

https://www.facebook.com/rijecanin.rtl.hr/videos/354455461954997/

Danas su na gradilištu odnosno poprištu sada već dvostruke nesreće (OVDJE) između ostalih boravili i predsjednik Gradskog vijeća Grada Rijeke Andrej Poropat koji se jučer odriješito izjasnio o tome kako Riječani ne bi smjeli strahovati od građevinskih propusta u srcu svoga grada, zatraživši istodobno i hitno zaustavlljanje svih radova na daljnjoj rekonstrukciji zgrade dok se ne utvrde svi sigurnosni parametri (OVDJE) te Irena Miličević, pročelnica gradskog Odjela za komunalni sustav.

O nalazima provedenog očevida jučerašnje nesreće danas se priopćenjem oglasila i policija. Očevidu su uz policijske službenike Policijske uprave primorsko-goranske i zamjenicu općinske državne odvjetnice Općinskog državnog odvjetništva u Rijeci prisustvovali i predstavnici drugih nadležnih tijela.

Iz policije kažu kako su odmah po zaprimljenoj dojavi o događaju policijski službenici Policijske uprave primorsko-goranske poduzeli sve potrebne mjere i radnje u cilju osiguranja mjesta događaja radi zaštite života i imovine, kao i organizacije prometa drugim pravcima s obzirom na nemogućnost odvijanja prometa navedenom ulicom.

Očevidom je utvrđeno da je prilikom izvođenja građevinskih radova na 3. katu zgrade u Adamićevoj ulici došlo do popuštanja, a zatim i urušavanja zida na vanjski dio građevinske skele, koji je zajedno s građevinskim materijalom pao na kolnik.

U događaju nije bilo ozlijeđenih osoba a sveukupna materijalna šteta, uključujući i štetu nastalu uslijed pada građevinskog materijala na sporedna vrata obližnje knjižare, bit će utvrđena naknadno.

Do daljnjega je uspostavljena privremena preregulacija prometa, koji se preusmjerava na okolne prometnice.

VIDEO DANA: