(FOTO, VIDEO) RIJEČANI NEZADOVOLJNI Centrom Rijeke dvije godine će voziti teretni vlakovi: ‘To je jako neprofesionalno!’

Photo: Goran Kovacic/PIXSELL

Centrom Rijeke zbog rekonstrukcije željezničkog kolodvora na Brajdici pune dvije godine vozit će teretni vlakovi. Prve posljedice komplicirane regulacije prometa već osjećaju prodavači na tržnici

Više u VIDEOPRILOGU IZNAD!

Visoka ograda na glavnoj riječkoj prometnici. Iduće dvije godine svakog će dana po deset puta ondje voziti nakrcane kompozicije teretnoga vlaka.

“Neprofesionalno, tako se stvari ne rade, dvije godine će sad Rijeka tu patit, nema parkinga i čitav grad i promet je jedan opći kažin, tako se ne radi“, kaže ogorčeni Nenad iz Rijeke.

Zbog vlaka i ograde ukinuta je i autobusna stanica na tržnici.

Photo: Goran Kovacic/PIXSELL

“Ajme majko moja i šta ovako ćemo dvije godine ić od place do tuda, tamo skroz, ne sviđa mi se to, a šta da radimo“, sličnog mišljenja je i Mirjana.

Photo: Goran Kovacic/PIXSELL

“Ovo je jako nezgodno, moramo sve daleko nositi, stvari koje kupimo, ako kupimo nešto teže krumpir ili lubenicu, to je jako teško odnijeti do autobusa”, rekla je Jasminka.

Prodavači, kažu, već osjete pad prometa.

“Promet je pao, nama je teško, nema posla, najamnine su velike, nitko neće nositi 5, 10 kila krumpira, ne može“, kaže prodavačica na tržnici Mirjana.

Strahuju i prodavačice cvijeća na čijim štandovima nema nikoga.

Photo: Goran Kovacic/PIXSELL

“Kolko će ih ovdje uopće i opstat, ne samo nas cvijeća nego svih sa tržnice, doslovno kao da žele da se tržnica ugasi“, kaže cvjećarka Barbara.

Projekt je vrijedan gotovo 270 milijuna kuna, 85% pokrit će se iz bespovratnih europskih fondova. Dok se ne završi rekonstrukcija Brajdice, sve pošiljke s kontejnerskog terminala prolazit će kroz centar.

“Dio projekta bila je i prometna studija koja je dala najbezbolnije, najpovoljnije rješenje i za ovu problematiku, ja vjerujem da će se građani vrlo brzo prilagoditi“, kaže ravnatelj Lučke uprave Rijeka Denis Vukorepa.

Izbora nemaju. Je li prometna studija realna znat će se početkom rujna se u grad slije na tisuće auta. Nema dileme, gubit će se puno i vremena i živaca.

Maja Brkljača

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari