(FOTO&VIDEO) SMIJEH DO SUZA: Zijah Sokolović s legendarnom predstavom “Kobajagi donijela me roda” nastupa na Brijunima i u Rijeci

Poznati bosanskohercegovački glumac Zijah Sokolović nastupit će u sklopu Kazališta Ulysses na Brijunima sa svojom predstavom “Kobajagi donijela me roda”. Predstava je praizvedena u Beču 1993. godine i otada je izvedena širom Europe i svijeta. Nagrađena je više puta. Publika je uvijek oduševljena maestralnom Sokolovićevom glumom i mimikom. Par dana kasnije Riječani će ga imati prilike vidjeti na Trsatu.

Tajna vlastitog porijekla je jedna od najuzbudljivijih koja se pred dijete postavlja od trenutka kada stekne svijest o sebi. Od toga kako će biti razriješena i ko i kako će mu pomoći u tome, zavisi njegov daljnji odnos prema vlastitoj spolnosti, odnos prema drugom spolu, razumijevanje ljubavi i svijeta u kojem živi. A o tome ovisi njegovo mentalno zdravlje kada odraste.

U današnje vrijeme komunikacija, kompjutera i televizije i najmlađi se smiju pričama o rodi i bebama koje mame i tate nalaze u kupusu. Roditelji su ipak pred dilemom, kako dijete dovesti do saznanja o nastanku života, a da to bude prirodno i istinito i razumljivo, sa mjerom i ukusom, a ipak bez vulgarizacije i zaplitanja u mutne metafore. Ova neobična i izuzetna predstava će im pomoći da to učine uz osmijeh na najprirodniji i najprijatniji način.

Polazak broda iz Fažane za Brijune zakazan je za 20 sati, a predstava će biti izvedena u Ljetnom kinu na Velikom Brijunu. Karte možete rezervirati i kupiti na stranici www.ulysses.hr.

Ukoliko ne stignete na Brijune, Zijah dolazi i u Rijeku, te će u sklopu Ljeta na Gradini, izvesti istu predstavu 21. kolovoza na riječkom Trsatu. Početak predstave je u 21, a ulaz za posjetitelje otvara se u 20 sati. Ulaznice se mogu kupiti u Vintage baru na Trsatskoj gradini, u Dallas music shopu ili putem sustava mojekarte.hr. po cijeni od 70 kuna u pretprodaji, odnosno 80 kuna na dan predstave za sjedenje i po cijeni od 60 kuna u pretprodaji, odnosno 70 kuna na dan predstave za stajanje.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari