(FOTO & VIDEO) RIJEČKA VINSKA FEŠTA: Idućeg vikenda na festivalu WineRi čak 85 izlagača s više od 300 vina!

„Trs je naš“ – slogan je 2. međunarodnog eno-gastro festivala WineRi 2018. koji će se održati 20. i 21. travnja u vremenu od 13 do 20 sati u Pomorskom i povijesnom muzeju Hrvatskog primorja u Rijeci

Na ovogodišnjem festivalu predstavit će se 75 izlagača s više od 300 etiketa vina iz Hrvatske, Makedonije, Srbije i Slovenije, dok će Primorsko – goransku županiju predstavljati 15 izlagača. (OVDJE)

Organizatori vjeruju da će ovogodišnji broj posjetitelja uvelike nadmašiti prošlogodišnji (OVDJE) i da će festival postati mjesto susreta i okupljanja proizvođača s jedne strane, te zaljubljenika u vino i vinski svijet i ugostitelja s druge strane.

Novost ovogodišnjeg festivala su posebno osmišljeni prateći događanji: WIneRi štajun, WineRi šetemana, WineRi after job party i WineRi Wine Tasteing Festival party koji će se održavati diljem cijele županije u 10 restorana i 7 barova.

Pored toga, u sklopu festivala održat će se 6 stručnih radionica, prvenstveno kako bi se predstavile autohtone sorte Kvarnera Žlahtina, Jarbola i Belica. U sklopu festivala održat će se 6 stručnih radionica a predstavit će se i UNESCOm zaštićeni Zvončari i Bakarski baškot.

Festival ima i humanitarni karakter te će se sva prikupljena sredstva donirati Udruzi za pomoć roditeljima s djecom koja imaju poteškoća u razvoju Hoću – Mogu, na način da će izlagači donirati proizvode a posjetitelji za doniranih 50 kuna dobiti te proizvode.

Festival je organizirala marketinška agencija aha marketing d.o.o. uz suorganizaciju Centra za poljoprivredu i ruralni razvoj Primorsko – goranske županije, te pokroviteljstvo, sponzorstvo i partnerstvo mnogih prijatelja i partnera.

Visoka poslovna škola PAR sa studentskom praksom i PAR inkubatorom, i ove je godine pomogla u organizaciji festivala, a uključivanje Hrvatske gospodarske komore i Hrvatske obrtničke komore je potvrda maštovitosti i kvalitete provedbe ove ideje.

Svi vinari Primorsko – goranske županije okupljeni u udruge Žlahtina – predstavnici: Marinko Vladić, Ivan Katunar i Ivica Dobrinčić, Jarbola – predstavnik: Franko Ružić i Belica – predstavnik: Dejan Rubeša na konferenciji za novinare u P.Z. Vrbnik u Vrbniku jednoglasno su podržali održavanje festivala WineRi riječima:

«Ovakav festival neophodan je na Kvarneru! Čeznemo za mjestom susreta nas, vinara s potrošačima – posrednicima i ugostiteljima. Mi se zapravo uz »aha marketing« tim smatramo domaćinima ovog festivala i radujemo se predstojećem događanju, druženju, razmjeni i, nadamo se, sklapanju sjajnih poslova! Trs je naš!«

Časlav Matijević, hrvatski Masterchef i vinski kum WineRi festivala naglašava da autohtone, pa čak i one anonimne sorte svakako treba pogurati u prvi plan restoranske ponude, jer konobari su zapravo najbolji edukatori i kreatori tržišta, apelirajući na sve lokalne ugostitelje da pokažu istinsko poštivanje tradicije te podršku naporima lokalnih vinara i uvrste lokalna vina na vinske karte. »Autohtone sorte Žlahtina, Jarbola, Belica i Sansigot izuzetne su kvalitete i zaslužuju više poštovanja i pažnje«, kaže Časlav.

Prisjetimo se činjenice da turističko tržište Kvarnera predstavlja 20% ukupne hrvatske turističke ponude te da je ovakvo događanje veliki doprinos povećanju raznolikosti i kvalitete destinacije. Potvrdili su to i Predsjednica RH Kolinda Grabar Kitarović, Potpredsjednica Vlade i ministrica gospodarstva, poduzetništva i obrta Martina Dalić, Ministarstvo turizma te Ministarstvo poljoprivrede svojim pokroviteljstvima.

TKO izlaže na Međunarodnom eno – gastro festivalu WineRi 2018?

Proizvođači vina i likera / rakija iz Hrvatske i regije, te proizvođači delicija poput pršuta i suhomesnatih proizvoda, sira i proizvoda od mlijeka, proizvođači ulja i čokolade.

Izuzev navedenih proizvođača izlažu i udruge i udruženja koji okupljaju proizvođače.

Primorsko – goransku županiju predstavljaju izlagači: udruge Žlahtina, Jarbola i Belica, vinari Vinska kuća Pavlomir, PZ – Vrbnik, Kuća vina Ivan Katunar, Hotel Vinotel Gospoja, Estate winery Katunar, Vinarstvo Šipun Vrbnik, Frajona Malinska, Vina Nada Vrbnik, likeri LikeRi Justinić i Kotač Lokve, proizvođači delicija Buretić Bregi, Fjaka i Frankulin, proizvođač Tramontana te Ugostiteljstvo i distribucija Curo d.o.o. i Bilo Jidro Crikvenice.

KADA se održava Međunarodni eno – gastro festival WineRi 2018?

Sam festival održava se petak 20. i subotu 21. travnja 2018. od 13:00 do 20:00 sati no uz festival se održavaju i druga događanja:

WineRi – 20.-21.4.
WineRi štajun – 28.2. – 21.4.
WineRi šetemana – 13.4. – 21.4.
WineRi WTF party – after job – 13.4. (sretan petak 13.)
WineRi WTF party – 20.-21.4.
WineRi edukacija – 20.4. 14:00, 15:30, 17:00, 21.4. 14:00, 15:30, 17:00
WineRi studentska praksa – 19.3.-23.4.

GDJE se održava Međunarodni eno – gastro festival WineRi 2018?

WineRi – u samom srcu Grada Rijeke u Pomorskom i povijesnom muzeju Hrvatskog primorja Rijeka (Guvernerovoj palači)

WineRi štajun –

1. Primorsko – goranska kašetica (samo za proizvođače iz Primorsko – goranske županije)
2. wine & coffee bar kod Zajca
3. Klub Bačva
4. Kavana Grad
5. Boa / Privé caffe & wine bar
6. Vinoteka Frajona Rijeka
7. Phanas Pub

WineRi šetemana – WineRi menü

1. Restoran Kostrenka Kostrena
2. Restoran Aero steak Čavle
3. Bistro Nava Novi Vinodolski
4. Restoran Millenium Selce
5. Restoran Rubin Crikvenica
6. Restoran Burin Crikvenica
7. Konoba Karoca Crikvenica
8. Restoran Municipij Rijeka
9. Restoran “za Kantuni” Lošinj
10. Restoran Marina Lošinj
11. Kavana Grad

WineRi after job WTF party

1. Primorsko – goranska kašetica (samo za proizvođače iz Primorsko – goranske županije)
2. wine & coffee bar kod Zajca
3. Klub Bačva
4. Kavana Grad
5. Boa / Privé caffe & wine bar
6. Vinoteka Frajona Rijeka
7. Phanas Pub

WineRi WTF party

1. Primorsko – goranska kašetica (samo za proizvođače iz Primorsko – goranske županije)
2. wine & coffee bar kod Zajca
3. Klub Bačva
4. Kavana Grad
5. Boa / Privé caffe & wine bar
6. Vinoteka Frajona Rijeka
7. Phanas Pub

WineRi edukacija – radionice će se održati u pedagoškom kabinetu Pomorskog i povijesnog muzeja Hrvatskog primorja u Rijeci.

WineRi studentska praksa – Visoka poslovna škola PAR Rijeka

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari
Povezani sadržaj
Nema povezanog sadržaja