(FOTO & VIDEO) Riječkom KBC-u novi 4D ultrazvučni uređaj vrijedan milijun i pol kuna

Photo: Nel Pavletic/PIXSELL

Novonabavljeni uređaj će značajno pridonijeti kvaliteti dijagnostike srčane strukture te će zadovoljiti velike potrebe pacijenata naše regije i županija čije stanovništvo gravitira riječkoj bolnici

Na Zavodu za kardiovaskularne bolesti upriličena je primopredaja ehokardiografskog uređaja vrhunskih karakteristika. Riječ je o suvremenom 4D ultrazvuku najviše klase sa C-sound tehnologijom u vrijednosti od 1,5 milijuna kuna.

Novonabavljeni uređaj će značajno pridonijeti kvaliteti dijagnostike srčane strukture te će zadovoljiti velike potrebe pacijenata naše regije i županija čije stanovništvo gravitira riječkoj bolnici. Dostupnost kvalitetne dijagnostike tijekom ambulantne obrade i po hospitalizaciji omogućit će racionalniji pristup obradi, smanjiti broj drugih dijagostičkih pretraga i skratiti trajanje hospitalizacija što će evidentno unaprijediti kvalitetu zdravstvene zaštite.

Photo: Nel Pavletic/PIXSELL

Tijekom jedne godine se na dosadašnja dva uređaja napravi više od 10.000 dijagnostičkih postupaka, ali usprkos optimalnoj organizaciji rada ti uređaji više nisu bili dostatni za obradu svih pacijenata niti osiguravaju tehničke mogućnosti koje zahtijeva suvremena klinička praksa.

Novi 4D ultrazvuk srca ključan je za daljnji razvoj endovaskularnih procedura i kardijalne kirurgije. Ova oprema ima mogućnost primjene suvremenih deformacijskih tehnika koje su neophodne u ranoj detekciji disfunkcije miokarda. Uz široku primjenu u kardiologiji, od zatajivanja srca do elektrofiziologije, nova sofisticirana tehnologija nezaobilazna je pomoć
i u pravodobnom otkrivanju kardiotoksičnosti kod onkoloških bolesnika.

Također, pohrana slikovnih materijala, mogućnost naknadne analize suvremenim programskim aplikacijama i generiranje izvještaja, definirani su kao nužnost od strane Europskog kardiološkog društva u makreditaciji ehokardiografskih laboratorija.

Kontinuiranim aktivnostima na Klinici i zajedničkih programima s Radnom skupinom za slikovne metode u kardiologiji Hrvatskog kardiološkog društva, osigurani su izvrsni uvjeti za edukaciju kardiologa i provođenje napredne ehokardiografije. Novi uređaj visokog operativnog kapaciteta osigurat će daljnje stabilno i kvalitetno funkcioniranje kardiološke ultrazvučne dijagnostike u KBC-u Rijeka.

Nabavu uređaja osiguralo je Ministarstvo zdravstva iz sredstava državnog proračuna RH.

 

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari
Povezani sadržaj
Views Views