PREMIJER PLENKOVIĆ U 3. MAJU

Video | (FOTO, VIDEO) “Skupa gradimo brodove i dalje”, odjeknula je danas poruka iz 3. maja!

Foto: Riportal - Pixsell

“Skupa gradimo brodove i dalje”, zaključak je sastanka održanog u 3. Maju gdje su se čelni ljudi riječkog škvera sastali s predsjednikom Vlade Andrejem Plenkovićem i resornim ministrima Tomislavom Ćorićem i Josipom Aladrovićem

“Za polar cruiser došao je nastavak čelika, što znači da 3. maj u niši polar cruisera i ovih postojećih brodova ima svoju daljnju egzistenciju”, istaknuo je Edi Kučan, direktor Brodogradilišta 3. Maj za Kanal RI.

Photo: Nel Pavletic/PIXSELL

Trenutno traju pregovori o izgradnji novih plovnih objekata, što znači da je 3. maj opet prepoznatljiv na svjetskom tržištu.

“Ima perspektivu i vidim da možemo nastaviti uspješno dalje u gradnji brodova”, dodao je Kučan.

Uspješno ide i gradnja car carriera 514 koji je bio dio stečajne mase pulskog Uljanika a koju je na dražbi kupilo Ministarstvo financija. Vlada se za završetak ovog broda zadužila kod HBOR-a 22 milijuna eura. Za kupnju ovog broda otvoren je javni poziv, interesa ima.

Photo: Nel Pavletic/PIXSELL

“Imamo preko 13 ponuda, prema tome očekujemo sada jednu veliku borbu između brodovlasnika i postizanje vrlo povoljne cijene koja će omogućiti nama da vratimo uredno kredit koji smo uzeli za pokretanje proizvodnje i za završetak te gradnje”, zadovoljan je Kučan.

Više u VIDEOPRILOGU:

Novinarka: MIRJANA MAROHNIĆ
Snimatelj: MLADEN SRIĆA
Montažer: DORIAN CAR FLAVIANO

Ministar Ćorić naglasio je kako nakon problema u kojima je bio i faze u kojoj su se svi pitali kako dalje, 3. maj je pokazao dobar smjer kojim treba ići.

“Sigurni smo da naredno razdoblje nosi prije svega dodatnu tržišnu orijentaciju i u konačnici fazu u kojoj država ni na koji način neće trebat asistirati, to je ono što želimo i smjer kojim će gospodin Kučan i njegova posada ići”, rekao je Tomislav Ćorić, ministar gospodarstva i održivog razvoja.

Photo: Nel Pavletic/PIXSELL

Trenutno se u brodogradilištu gradi novogradnja 723, španjolski brod koji je praktički gotov, no tu se pojavio problem nedostatka boje za farbanje cargo tankova.

“Nažalost, evo noćas smo dobili poruku iz Amerike da bi prva otprema trebala bit unutar sljedećeg tjedna a za ostalih 4 ni sam dobavljač trenutno ne zna pa nam je to trenutno predstavlja ozbiljan problem”, rekao je Edi Kučan, direktor Brodogradilišta 3. Maj.

Photo: Nel Pavletic/PIXSELL

U 3. Maju i gradnja polar cruisera, novogradnje 743 također ide po planu a riječko će brodogradilište bit i stalni izvođač raznih aktivnosti za talijanski Fincantieri. O interesu za kupnju dionica 3. maja, Kučan je rekao.

“Dogodi se da netko ne uplati jamčevinu koja je ruku na srce nikakva, nekih 20 000 kuna, ako nitko dosad nije pokazao neki ozbiljniji interes ne vidim trenutno od ovoga”, kaže Kučan.

3. maj je u pregovorima i za gradnju novih brodova. Ono što predstavlja realni problem jest tehnički i projektni ured u kojemu nedostaje kadrova, ali perpektive ima, zaključio je čelni čovjek riječkog škvera, donosi Kanal RI.

Photo: Nel Pavletic/PIXSELL
Photo: Nel Pavletic/PIXSELL
Photo: Nel Pavletic/PIXSELL
Photo: Nel Pavletic/PIXSELL

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari