OPTIMIZAM U ZRAKU

Video | (FOTO, VIDEO) U 3. maju nakon (pre)dugo vremena probna vožnja novoizgrađenog broda!

Foto: Ratomir Savić

Probna vožnja novogradnje 733 protiče bez ikakvih problema

U subotu u 9 sati na trodnevnu probnu vožnju krenula je novogradnja 733 odnosno Algoma Intrepid, samoiskrcavajući brod za prijevoz rasutih tereta. To je, podsjetimo, drugi brod – sister-ship – koji je »3. maj« izgradio i koji će ploviti u Algominoj floti.

U 3. maju danas je vladalo veliko veselje, nakon dugo vremena jedna novogradnja krenula je iz 3. maja na probnu vožnju, a sreću nisu skrivali radnici, direktor 3. maja Edi Kučan, sindikalisti, kooperanti…

Foto: Ratomir Savić

Tijekom probne vožnje 198 metara dugačkog »Intrepida« obavit će se završna ispitivanja brodskih sustava, a ako sve bude prema planovima – u što ne sumnjamo – primopredaja novogradnje kanadskim narućiteljima trebala bi sulijediti negdje oko sredine rujna, što je u ugovornom roku.

Ne treba podsjećati koliko je ovo veliki uspjeh za 3. maj – nakon što je brodogradilište bilo “mrtvo” godinu dana, pa oživjelo Vladinim mjerama za “uskrsnuće”, u uvjetima pandemije i pratećeg “lockdowna”, trećemajci su savladali sve prepreke i izveli novogradnju na pučinu!