VAŽNO OTKRIĆE

Video | (FOTO, VIDEO) U podmorju kod Urinja pronađena avionska bomba iz Drugog svjetskog rata!?

Foto: Velimir Vrzić

Bomba je uočena od ronioca na dubini od 32 metra u neposrednoj blizini INA Rafinerije nafte na Urinju

Poznati riječki podvodni istraživač Velimir Vrzić obavijestio nas je večeras kako je od ronioca Gorana Kolundžića dobio informaciju o čudnom metalnom predmetu koji leži na morskom dnu, na dubini od 32 metra u neposrednoj blizini INA Rafinerije nafte na Urinju.

Foto: Velimir Vrzić

Vrzić i Kolundžić zajedno su pristupili utvrđivanju lokacije a potom su fotografijama i videosnimkama dokumentirali nalazište. Sve su potom predali predstavnicima nadležnih institucija.

“Dolaskom na navedenu poziciju utvrdili smo relevantne podatke, a potom sam izvijestio Policijsku upravu primorsko-goransku te nadležno Ministarstvo mora odnosno Upravu za sigurnost plovidbe”, napisao je Velimir Vrzić.

Foto: Velimir Vrzić

“Zbog velikog protoka vremena metalni predmet je zarastao u morske organizme. Ovo otkriće je od velikog značaja za sigurnost ljudi i imovine jer se bomba nalazi u moru kod rafinerije nafte. Ne treba posebno isticati važnost otkrića – posljedice eventualnog aktiviranja ove bombe bile bi katastrofalne”, poručio je Vrzić.

Pronalazak vjerojatne avionske bombe ispred Rafinerije nafte u Urinju

Dozvolite mi da Vas izvjestim kako sam od strane prijatelja i kolege ronioca Goran Kolundžić-a zaprimio više hvalnu obavijest kako se u moru ispred Urinja nalazi predmet koji svojim oblikom i izgledom podsjeća na moguću avionsku bombu zaostalu iz II sv. rata.
Po predmetnom smo zaronili te utvrdili da se vjerojatno radi o zaostaloj avio bombi velike razorne moći u neposrednoj blizini Rafinerije nafte u Urinju te istu snimili.
O predmetnom sam izvjestio Ministarstvo unutarnjih poslova Policijsku Upravu Primorsko-goransku, Ministarstvo pomorstva – Upravu za sigurnost plovidbe u Zagrebu te je na stručnim službama da potvrde predmetno i preuzmu eventualna postupanja.
Napominjem da nisam ovlašten da komentiram šta je unutra, koliki se eventualni exploziv nalazi ili model avio bombe međutim obzirom na izgled i veličinu do sada sa nekoliko stručnih strana sve upućuje da se radi o opasnom zaostalom sredstvu iz II sv. rata velike razorne moći.
Kolika količina avio bombi je istresena na grad Rijeku nije za čuditi da se upravo radi o jednom od zaostalih koje nisu explodirale.
Tek nakon službene objave stručnih službi MUP-a može se predmetno definirati kao zaostala avio bomba iz II sv. rata.

Objavljuje Velimir Vrzic – Underwater Explorer u Ponedjeljak, 7. rujna 2020.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari