(FOTO & VIDEO) U Rijeku u utorak ujutro stiže kruzer Berlin – ne parkirajte na Senjskom pristaništu!

Kruzer dug 139 metara stiže s oko 400 putnika u sklopu krstarenja „Oko Italije“

U utorak ujutro u 8 sati na vez u riječku luku stiže kruzer Berlin njemačke kompanije FTI Cruises, izgrađen u brodogradilištu u Kielu. Brod plovi pod malteškom zastavom.

Kruzer i njegovi punici u Rijeci i okolici boravit će cijeli dan, isplovaljavanje je predviđeno za 20 sati, tako da će i na parkiralištu Senjsko pristanište u utorak od 8-20 sati biti privremeno zabranjeno parkiranje, obavještava korisnike TD Rijeka plus.

Za parkiranje će biti privremeno zabranjena desna strana parkirališta, od ulaznog znaka do kružnog toka a sva vozila parkirana u navedenom vremenu premjestit će specijalno vozilo “pauk”.

S dužinom 0d 139 metara i širinom od 17.5 metara Berlin spada u manje, tradicionalnije kruzere. Može primiri maksimalno 412 putnika u 206 kabina, no oni stoga dobijaju maksimalnu pažnju i vrhunsku uslugu osoblja (ukupno 180 članova posade) u pomno dizajniranom okruženju koje priziva sjećanje na slavne dane pomorstva naklonjenog tradicionalnim materijalima u uređenju interijera.

Putnicima su na raspolaganju dva restorana, bazen na palubi, knjižnica, nekoliko barova i više posebno uređenih prostora za opuštanje. Tu su i prostori za fitness, sauna , spa area…

Tijekom zaustavljanja u lukama tijekom krstarenja, kakvo je i ovo „Oko Italije“ – od Nice preko Korzike, Napulja, Sicilije… do Rijeke i Venecije, putnicima su na raspolaganju izletničke ture koje mogu biti tim zanimljivije jer veličina broda omogućava zaustavljanje i u manim lukama bližima raznim lokalnim prirodnim atrakcijama.

Berlin uglavnom plovi Mediteranom, ali i Atlantikom i Crvenim morem a službeni brodski jezik je njemački.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari