(FOTO & VIDEO) “ZALJUBILA SAM SE” UŽIVO U RIJECI! Glazbeni romantici Detour u petak u Pogonu kulture

U petak 16. veljače s početkom u 22 sata riječki Pogon kulture ugostit će zagrebački elektro-akustični pop bend Detour

Do početka 2006. godine ova peteročlana glazbena skupina predvođena autorom, aranžerom, producentom i gitaristom Nenadom Borgudanom djelovala je pod imenom Yammat, a koja je nakon razilaženja s tadašnjim menadžerom nastavila svoj glazbeni put pod imenom Detour.

Njihova snaga nije samo u najnovijim uradcima nego i u pjesmama starijeg datuma poput “Ljeto počinje”, “Mjesec”, “Gledano sa strane” i “Prijatelj” koje su se našle na njihova prva dva studijska albuma ‘Detour’ i ‘TV’. Ipak, treći studijski album “A što ak’ ja…” pokazao se prijelomnim u njihovom dotadašnjem djelovanju vinuvši ih u status velike glazbene pop atrakcije u regiji, gdje ih se počelo sve više titulirati perjanicom novog vala pop glazbe.

To im je istovremeno otvorilo i veliki broj koncertnih nastupa s čime su došle i brojne nagrade. Album, nošen najviše hit singlovima “Srce veliko”, “Snijeg”, “Daleko” i “Plešem sama”, osigurao je Detouru top mjesta u većini godišnjih izbora, te Porina za najbolji pop album u 2014. godini.

Početkom 2016. godine Nenad potpisuje možda najuspješniji uradak u svom autorskom djelovanju, pjesmu ‘Zaljubila sam se’ s kojom se predstavila i nova vokalistica grupe Gina Damjanović, zamjenivši dotadašnju pjevačicu Maju Posavec. Pjesma je poharala domaće top liste dobivši od strane Hrvatske diskografske udruge priznanje za najizvođeniju pjesmu u eteru radijskih postaja.

Detourovci se mogu pohvaliti i nagradom za grupu godine u 2016.-oj, što je uz rasprodani koncert u zagrebačkoj Tvornici kulture bio najbolji mogući način obilježavanja slavljeničke godine i obljetnice deset godina rada. Pratila ga je i promocija hvaljenog albuma ‘DETOUR 10’, koji je ponudio novo čitanje poznatih pjesama grupe, snimljenih u osvježenim i promijenjenim aranžmanima.

Kao kruna aktualnog djelovanja stiglo je i osvajanje glazbene nagrade Porin 2017. u kategorijama Pjesma godine za ‘Zaljubila sam se’ i Najbolja izvedba grupe s vokalom.

U 2018. godine Detour priprema izlazak svog četvrtog studijskog albuma s kojeg su publici već poznati naslovi ‘Zaljubila sam se’, ‘Biram’ i aktualni singl ‘Bez tebe’.

Ulaznice za koncert u Pogonu kulture su u pretprodaji po cijeni od 40 kuna na šanku The Beertije na Trsatu, u Dallas music shopu te online na www.entrio.hr-

Ulaz na dan koncerta iznositi će 60 kuna.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari