(FOTO & VIDEO) ZAPLOVITE S NAMA! Pogledajte kako Rijeka izgleda s broda „Vila“ – pronađite „svoj prozor“!

Besplatne promotivne vožnje turističkim motornim brodom Vila organizirane su u sklopu 5. Rijeka Nautic Showa, a možete se ukrcati još u nedjelju

U sklopu 5. Rijeka Nautic Showa koji se održava od petka do nedjelje na Gatu Karoline Riječke organizirane su i besplatne promotivne vožnje turističkim motornim brodom Vila. Izvrsna je to prilika da zainteresirani građani razgledaju naš grad i s „morske strane“, a priliku nismo porpustili ni mi. Zaplovite s nama, i pogledajte kako Rijeka izgleda viđena s mora!

 

Ponuda je izazvala veliko zanimanje Riječana i gostiju koji su današnje lijepo vrijeme, doduše s nešto jake bure u riječkom zaljevu, iskoristili za razgledanje našega grada s morske strane.

Za ulaz na brod vladala je velika gužva i formirao se red, jer po pomorskim pravilima kapetan ne smije prekrcati brod koji je u ovom slučaju kapacitiran za primanje do 20 putnika.

Kapetan Kristijan u šali nam je kazao da će iduće godine, ako bude sreće, morati doći s puno većim brodom, a promotivnoj vožnji posebno su se obradovali mališani koji su uživali u jedinstvenom pogledu na grad.

Jara i Matea u jednom su se trenutku damski povukle u salon kako bi se zaštitile od jače bure na povratku u riječku luku. Prvih 20 minuta plovidbe koja traje ukupno oko 45 minuta proteklo je u idealnim uvjetima uz sunce uz koje ste se mogli i osunčati, no potom je more pokazalo svu svoju ćudljivot kada je po okretanju broda negdje prije Preluke bura pojačala a valovi uzbibali Vilu.

No to nije smetalo Klari i Duji koji se nisu htjeli odmaknuti od palube s koje se pružao najljepši pogled na grad, luku i brodove.

Duje, u prigodnoj trenerki s amblemom HNK Rijeke, rekao nam je da je zapravo spreman na još jednu „turu“, još jednu plovidbu Vilom do Preluka i natrag. Tko zna, možda se netko od prisutnih malih putnika upravo zbog ove vožnje u budućnosti i profesionalno poveže s morem!

U svakom slučaju, hvala kapetanu na mirnoj i sigurnoj vožnji a Vili i ubuduće mirno more…

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari