BITNA JE EDUKACIJA

VIŠKOVO Osnovnoškolci naučili čemu služi broj 112 i kako se ponašati u slučaju prirodnih nepogoda ili potresa

Polaznici nižih razreda OŠ Sveti Matej naučili su i čemu služi broj 112, kako se ponašati u slučaju prirodnih nepogoda ili potresa

U organizaciji Područnog ureda Civilne zaštite Rijeka i Općine Viškovo, učenici od 1. do 4. razreda Osnovne škole Sveti Matej danas su iz prve ruke vidjeli i naučili što sve rade interventne službe poput policije, vatrogasaca, Hitne pomoći, Crvenog križa, Hrvatske gorske službe spašavanja, Ravnateljstva Civilne zaštite i ostale interventne službe.

Kroz edukativno-zabavne aktivnosti vidjeli su opremu svih operativnih snaga čiji su ih pripadnici educirali o načinima ponašanja ako se nađu na području zahvaćenom katastrofom.

Razgledali su, među ostalim, i novo navalno vatrogasno vozilo Dobrovoljnog vatrogasnog društva Halubjan, najopremljenije takve vrste u našoj županiji za kojeg je Općina Viškovo izdvojila 2,2 milijuna kuna što je viškovskim vatrogascima osiguralo značajnu bolju operativnu sposobnost u pružanju sigurnosti mještanima i zaštiti njihove imovine.

Edukacija je održana kroz igre, prezentacije i radionice u kojima su djeca usvajala stručna znanja i vještine vezane uz sprječavanje nesreća i reagiranje u opasnim situacijama, a sve s ciljem stjecanja novih i korisnih znanja u vezi zaštite i spašavanja.

Polaznici nižih razreda OŠ Sveti Matej naučili su i čemu služi broj 112, kako se ponašati u slučaju prirodnih nepogoda ili potresa, kako u tim situacijama pomoći sebi i drugima, koje su posljedice rizičnih ponašanja i slično. 

U sklopu edukacije održana je i pokazna vježba rada potražnog psa s ciljem edukacije o aktivnostima traganja i spašavanja.

Kroz projekt „Policajac moj prijatelj“ policijski službenici PU primorsko – goranske djeci su objasnili način na koji im se mogu izravno obratiti za pomoć. Na edukaciji su, osim Područnog ureda civilne zaštite Rijeka,  sudjelovali i djelatnici viškovskog ogranka Gradskog društvo Crvenog križa Rijeka, pripadnici Dobrovoljnog vatrogasnog društva Halubjan, Zavoda za hitnu medicinu Primorsko-goranske županije, Državne interventne postrojbe civilne zaštite-Služba Rijeka, Hrvatske gorske službe spašavanja-Stanica Rijeka te Policijske uprave primorsko-goranske.

 

 

 

 

 

 

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari