SPORTSKO-REKREACIJSKA ZONA

VIŠKOVO Završena je izgradnja parkirališta ispred NK Halubjan

Ovih je dana, nakon tri mjeseca radova koje je izvela slovenska tvrtka CPK Koper, završena još jedna faza uređenja Sportsko-rekreacijske zone Halubjan

Ljetni su mjeseci tako, među ostalim, iskorišteni za investiciju čijom je realizacijom zona ispred Halubjana postala estetski ugodnija, sigurnija i funkcionalnija.

Naime, postojeći plato je komunalno moderniziran jer su u zoni zahvata preložene postojeće instalacije nakon čega je izgrađen cjeloviti sustav oborinske odvodnje.

Izgrađeno je i novo autobusno ugibalište ispred objekta, a postavljena je i nova javna rasvjeta te asfaltirana cijela površina na kojoj je označeno 50-ak parkirnih mjesta s rezerviranim mjestima za osobe smanjene pokretljivosti.

Postavljena je i nova vertikalna i horizontalna prometna signalizacija. Napravljen je i novi izlaz s parkirališne površine i time dobivena nova mogućnost za uključenje na prometnicu prema Kastvu čime je poboljšana  sigurnost svih sudionika u prometu što najviše pozdravljaju roditelji 300-ak djece koja treniraju u nekoj od kategorija NK Halubjan.

Tijekom rujna predstoji još hortikulturno uređenje prostora ispred Nogometnog kluba Halubjan.

Zadovoljstvo dodatnim uređenjem prostora ispred NK Halubjan ne krije ni prvi čovjek kluba Dalibor Marčelja.

„Zahvalio bih se Općini Viškovo na ovoj investiciji jer smo dobili toliko željeni uređeni i označeni parking, a prostor ispred kluba je značajno bolji, ljepši i   funkcionalniji. Već u prvim danima korištenja pokazalo se da je ovo itekako bilo potrebno prije svega po pitanju funkcionalnosti i sigurnosti jer nam svakodnevno roditelji na treninge dovoze djecu, nerijetko pogledaju trening i čekaju svoje mališane. Sada to čine puno slobodnije jer znaju da su im automobili parkirani na označenim mjestima“, kaže Dalibor Marčelja.

 

 

Što se tiče daljnjih ulaganja u zoni oko NK Halubjan, u narednom razdoblju je planirana rekonstrukcija objekta s dogradnjom svlačionica, sanitarnih čvorova i ostalih klupskih prostorija u što će Općina uložiti oko 5 milijuna kuna.

Odluka o davanju suglasnosti za provedbu ulaganja na području Općine Viškovo za projekt „Rekonstrukcija zgrade sportsko-rekreacijske namjene – NK Halubjan u Viškovu“ naći će se pred općinskim vijećnicima na sjednici u rujnu.

Zahvaljujući Općini, danas NK Halubjan koji je lani obilježio 50 godina uspješnog rada raspolaže kvalitetnim nogometnim igralištima, održavanim prirodnim travnjakom na glavnom terenu te novopostavljenim umjetnim travnjakom, sve u skladu sa standardima FIFA-e u što je Općina uložila gotovo 2,4 milijuna kuna te više od 600 tisuća kuna kojima je riješeno pitanje drenaže i odvodnje, a tu je i nova ograda koja dijeli igralište od gledatelja.

Osim toga, Općina sudjeluje i u financiranju kluba, a posljednje dvije godine rad kluba financijski prati Zajednica sportskih udruga Općine Viškovo koja za rad NK Halubjan izdvaja nešto više od 400 tisuća kuna godišnje. (I.B.)

 

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari