POLAGANJE VIJENCA

Obilježena 30. godišnjica osnutka A bojne 111. brigade ZNG

Polaganjem vijenaca kod motela Lucija u Kostreni obilježena je 30. godišnjica osnutka A bojne 111. brigade ZNG.

Vijenac je u ime Grada Rijeke na spomen obilježje položila zamjenica riječkog gradonačelnika Sandra Krpan koja je istaknula zahvalnost svim pripadnicima brigade za sve što su učinili u Domovinskog ratu. „Svi pripadnici brigade kao i svi hrvatski branitelji zaslužuju poseban dignitet jer zahvaljujući njima i njihovom djelovanju mi danas imamo svoju državu“, rekla je Krpan.

Brigadni general Frano Primorac iznio je detaljan ratni put prve vojne profesionalne postrojbe ZNG-a s riječkog područja. „Interes za priključivanje brigadi je bio velik, radili smo selekciju i provodili obuku po najstrožim pravilima. Pripadnici brigade sudjelovali su u jednoj od prvih oslobodilačkih akcija, riječ je bila o deblokadi Otočca. Nažalost, bilo je i žrtava. 19 pripadnika dalo je svoje živote za slobodu domovine dok ih je 63 ranjeno“, istaknuo je Primorac.

Kao izaslanik predsjednika Republike Zorana Milanovića obilježavanju je nazočio brigadir Robert Jurković kao i izaslanik Vlade i Ministarstva hrvatskih branitelja Ilija Pavlović koji se obratio okupljenima i poručio kako će Ministarstvo i u budućnosti podržavati rad udruga proizašlih iz Domovinskog rata te kako kroz razne programe Ministarstvo nastoji poboljšati živote hrvatskih branitelja koji se često nalaze u iznimno teškim životnim situacijama.

Vijence na spomen obilježje položili su među ostalima i zamjenik župana primorsko-goranske županije Vojko Braut i pročelnik Ureda županije Goran Petrc, kao i predstavnici udruga proizašlih iz Domovinskog rata, predstavnici MUP-a kao i predstavnici Udruge Specijalne policije iz Domovinskog rata Ajkule.

Nakon polaganja vijenaca, molitvu je predvodio velečasni Kristijan Zeba.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari