FOTO Vjetar divlja Rijekom: Letjeli suncobrani, nosi kontejnere za smeće i ruši drveće

Foto: Riječanin

U skladu s najavama meteorologa, olujna bura paralizirala je priobalne krajeve u kojima je, kao što smo izvijestili jutros, meteoalarm u crvenom, a velikih problema zbog olujnog vjetra ima i u unutrašnjosti

Tijekom dana vatrogasci su imali preko 90 intervencija, a radilo se uglavnom o uklanjanju stabala i grana te dijelova limova i fasada sa objekata u više hrvatskih županija.

Foto: Riječanin

Foto: FaceBook Problemi u prometu Rijeka i okolica


Kaos i u prometu – zaobilaznicom samo osobni automobili

Foto: Riječanin

Zbog olujnog vjetra za sav promet zatvorena je dionica autoceste A1 između Svetog Roka i Posedarja, državna cesta DC54 Maslenica-Zaton Obrovački i Paški most, a u prekidu je i trajektni i katamaranski promet, izvijestio je u srijedu navečer Hrvatski autoklub (HAK).

Samo za osobna vozila otvorena je  A6 Rijeka-Zagreb između čvorova Kikovica i Delnice; Jadranska magistrala (DC8) između Karlobaga i Svete Marije Magdalene; riječka obilaznica između čvorova Orehovica i Škurinje (most Rječina).

Zabrana za I. skupinu vozila (autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama, motocikle) je na državnoj cesti između graničnog prijelaza i mjesta Ličko Petrovo Selo (DC217); na Jadranskoj magistrali (DC8) između Bakra i Karlobaga; DC1 brza cesta Solin-Klis; A7 između čvorova Orehovica i Šmrika; te LC Križišće-Kraljevica.

Zbog udara olujnog vjetra, na A4 između Brezničkog Huma i Svete Helene, na A6 između čvorova Delnice i Kikovica te na mostu Sava na zagrebačkoj obilaznici (A3) brzina je ograničena na 40 km na sat.

Zbog prepriječenog priključnog vozila na  DC1 u mjestu Otrić, dionica Gračac-Knin, zabranjen je promet teretnim vozilima, a osobna prolaze uz regulaciju policije.

Vozačima se savjetuje da na put ne kreću bez propisane zimske opreme.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari