Volosko uskoro još ljepše: gradi se reprezentativna plaža i obnavlja glavni trg!

Foto: Grad Opatija

Sa završetkom glavne turističke sezone, Grad Opatija je spreman za početak novih investicija.

Nakon prestanka Zabrane izvođenja radova na otvorenom koja je na snazi do 15. rujna, u ponedjeljak 16. rujna počinju pripremni radovi na preuređenju Trga Volosko, rečeno je na radnom sastanku gradonačelnika, pročelnika upravnih odjela i direktora komunalnih društava.

Foto: Grad Opatija

Izvođač radova na trgu su opatijski Parkovi d.o.o., a investicija je vrijedna 500 tisuća kuna, s uračunatim pdv-om. Radovi bi, prema planu, trebali biti završeni do kraja godine. Nakon skidanja postojećeg opločenja, napravit će se oborinska odvodnja te potom postaviti novo kvalitetno kameno opločenje trga. Postojeće drveće se zadržava, a uklanja se samo jedno osušeno stablo.

Mole se svi stanovnici Voloskog i svi vozači da za vrijeme izvođenja radova ne parkiraju na lokaciji u neposrednoj blizini gradilišta.

Po završetku sezone kupanja, 1. listopada počinju i građevinski radovi na uređenju plaže Črnikovica.

Na omiljenoj plaži brojnih Opatijaca, iduće će se kupalište sezone moći uživati na lijepom i adekvatno uređenom kupalištu sa svim potrebnim sadržajima. Ukupna je vrijednosti investicije 1.340.648,46 kn, a za uređenje plaže Črnikovica Grad je dobio sredstva Ministarstva turizma u iznosu od 400 tisuća kuna. Kupalište će na 1612 četvornih metara površine dobiti potpuno nov izgled.

Foto: Grad Opatija

Povećat će se plažni prostor, unaprijediti kvaliteta postojećih sadržaja, a sve uz očuvanje prirodnog žala u uvali pa se tako postojeća šljunčana plaža neće dirati. Prateći sadržaji bit će raznoliki: ugostiteljski, trgovački,  sanitarije, tuševi, kabine. Posebnost je projekta da će na krovu tih objekata biti uređeno sunčalište za 90-tak kupača.

Završena je i prva faza uređenja Interpretacijskog centra Andrija Mohorovičić u Domu Liburnija, koji je pred otvaranjem te uskoro očekujemo nastavak uređivanja Centra u drugoj fazi sredstvima Ministarstva turizma za koja je Grad Opatija aplicirao na Javni poziv za Program razvoja turističke infrastrukture u 2019.

VIDEO DANA: