SADNJA

ZA LJEPŠI KASTAV: Širom grada posađeno novih 90 stabala i 60 grmova!

Početak ožujka za vrijedne Kastavce znači pune ruke posla! Počela je sadnja stabala i grmova. Riječ je o uključivanju u nacionalnu kampanju ”Tjedan kolektivne sadnje stabala u Hrvatskoj 2021. 

Ovime će Grad Kastav biti bogatiji za 90 stabala i 60 grmova. Novi drvoredi ili pojedinačna stabla već su zasađena na Belićima, parkingu u Spinčićima, uz igralište Petra Jurčića, na Belvederu i ulici 111. brigade, a tijekom ožujka zasadit će se oko novog Sportsko-rekreacijskog centra, u ulici Štivar, na igralištu Miserkino, u Tometićima, te pokraj groblja.

Akcija ima i edukativan karakter te će se u nju uključiti i oni najmlađi. Dječji Vrtić Vladimir Nazor posadit će kruške i jabuke a kastavska Udruga umirovljenika i starijih osoba će svoj vrt obogatiti vinovom lozom i maslinama.

Prošle godine je posađeno ukupno 115 čempresa, lipa i kestena na nekoliko lokacija, a ove godine je odlična vijest da će biti posađeno više od 200 mladih stabala.

”Ovih dana kreće i proljetno uređivanje svih zelenih površina na području grada i redovito orezivanje stabala, a potom i sadnja cvijeća”, izvijestili su iz gradske uprave.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari