POČELO ASFALTIRANJE

ZABRANA IM NE ZNAČI PUNO! Krešimirova zatvorena, neki vozači od jutros uporno pokušavaju proći!?

Foto: Mateo Levak/Riportal

Zbog radova na polaganju završnog sloja asfalta Krešimirova ulica je zatvorena za sav promet od noćas u 00:00 sati do nedjelje, 30. kolovoza, u 24:00 sati

Riječ je o dovršetku rekonstrukcije Krešimirove ulice, odnosno postavljanju završnog sloja asfalta u punoj širini prometnice.

Na svu sreću vremenske prilike su “pomazile” izvođače radova pa se čini kako će sve ovoga vikenda biti bez problema i odrađeno, na veliko veselje prvenstveno riječkih vozača kojima je dosta prometovanja jednim trakom u jednome smjeru – naizmjenično, s čime su se morali “boriti” evo već više od godinu dana.

Ako se vrijeme ne pokvari, očekuje se da će Krešimirova ulica biti puštena u promet u punom profilu s 4 prometna traka, u ponedjeljak 31. kolovoza.

No ni početak ove završne etape rekonstrukcije Krešimirove ulice od jutros ne protiče bez problema. Probleme stvaraju vozači koji ili nisu čuli da je ulica zatvorena, ili bez obzira na sve pošto-poto pokušavaju proći barem dijelom ulice, unatoč vidno istaknutim velikim znakovima zabrane prolaza, vodeći se nekom samo njima znanom logikom i značenjem riječi – zabrana.

Prema riječima jednoga člana mjesnog odbora Brajda-Dolac kojeg smo zatekli na mjestu izvođenja radova, neki vozači još su od jutros razmicali znakove zabrane prolaza u pokušaju da se vozilom odvezu barem dijelom Krešimirove. Pretpostavka je da je možda i riječ o stanarima koji ili nisu čuli obavijest o zatvaranju ulice za promet vozila, ili iz nekog njima bitnog razloga pokušavaju sve kako bi prošli ulicom. U svakom slučaju, nepropisno i nadasve opasno zbog brojnih građevinskih strojeva i – vrućeg asfalta!

“Ne preostaje mi ništa drugo nego da stojim kod prometnih znakova zabrane prolaza na početku ulice i upućujem vozače da krenu alternativnim pravcima”, kazao nam je član mjesnog odbora Brajda-Dolac.

Podsjetimo, u ovom razdoblju osim Krešimirove, za sav promet je zatvorena i Manzonijeva ulica.

Ulica Nikole Tesle i Cambierieva ulica djelomično su otvorene za promet, samo od spoja s ulicom V. C. Emina do spoja s Parkom prof. dr. Vinka Frančiškovića. Ostale dionice obje ulice, od Parka do spoja na Krešimirovu ulicu su zatvorene za sav promet.

Obilazni smjerovi

Iz smjera zapada prema središtu grada vozila će na raskrižju Zvonimirova-Rikarda Benčića (kod Novog lista) biti usmjeravana preko ulica Rikarda Benčića – Franje Čandeka-Vukovarskom – V.C. Emina i dalje sjevernim prometnim koridorom prema centru grada.

Promet će se usmjeravati i smjerom ulica Franje Čandeka – Antuna Barca na Čvor Rujevica. Vozila koja iz smjera zapada ne koriste obilazni smjer već nastavljaju Zvonimirovom ulicom, moći će nastaviti prometovanje samo do skretanja u ulicu Milutina Barača.

Iz smjera istoka prema središtu grada vozila će moći prometovati samo do Trga Žabica, gdje će biti preusmjerena dalje prema ulici Riva. Na raskrižju Strossmayerova – Titov trg biti će istaknuta obavijest vozačima o zatvaranju prometa u Krešimirovoj ulici.

Prometovanje autobusa

Obilazni pravac iz smjera istoka oko središta grada bit će pravcem Strossmayerova ulica – Titov trg – Ivana Grohovca – Žrtava fašizma – Pomerio – Fiorello la Guardia i dalje sjevernim prometnim koridorom do Vukovarske ulice ili ulice Franje Čandeka, kojima vozila mogu nastaviti prometovanje dalje prema zapadnom dijelu grada.

Očekuju se gužve i zastoji u prometu a vozačima se preporučuje da naredni vikend izbjegavaju odlazak osobnim vozilima u središte grada.

Foto: Mateo Levak/Riportal

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari