ZDRAVO I DOBRO: U Rijeci svečano otvoren prvi hrvatski gluten free lokal Rica

U širokom asortimanu proizvoda su i bezglutenske kremšnite, torte, pizze, sendviči, burek, baklave… te razna peciva i kruh uz bezglutensko pivo i sladoled

U četvrtak 15. prosinca službeno je otvoren prvi hrvatski gluten free lokal Rica, u Verdijevoj ulici 3b u Rijeci. Otvorenju su prisustvovali brojni pripadnici zdravog lifestyle i ljubitelji dobre hrane.

rica1

Ricina iznimna ponuda domaćih specijaliteta i slastica oduševit će sve, ali posebno ljubitelje zdrave prehrane i one osobe koji imaju potrebu prilagođene prehrane iz zdravstvenih razloga. U širokom asortimanu proizvoda tako je moguće pronaći bezglutenske kremšnite, torte, pizze, sendviče, burek, kolače poput kremšnita, baklava i mađarica, te razna peciva i kruhove uz bezglutensko pivo i sladoled. Također, određeni proizvodi ne sadrže ni šećer, laktozu i jaja.

rica4

Ovaj prvi bezglutenski restoran/pekara/trgovina specifična je i po tome što će se posjetitelji moći educirati o trendovima iz svijeta zdrave prehrane na brojnim radionicama, predavanjima i prezentacijama te degustirati razna nova jela. Na taj način, Rica gluten free ima namjeru postati degustacijsko- edukativni centar.

Iz prvog hrvatskog bezglutenskog lokala govore kako su „Višegodišnju pekarsku tradiciju i umijeće naših educiranih stručnjaka prepoznali su mnogi, pa i oni kojima su alternativne prehrambene potrebe nužnost. Od tih smo dragih ljudi dobili motive i impulse da krenemo u proizvodnju pekarskih proizvoda bez glutena i drugih sastojaka koji mogu prouzročiti alergije opasne po zdravlje. Kako bi se taj proizvodni program razlikovao od tradicionalnog, dali smo mu ime- Rica! Inspiraciju za cijelu ideju dobili smo uz naše prijatelje iz udruge oboljelih od celijakije Rico, te su tako Rica i Rico postali brat i sestra. Posvećenost zdravlju iziskuje brigu i podizanje vlastitih standarda te stoga dijelimo svoju misiju sa svim bezglutencima i onima koji brinu o svom zdravlju, pretvorivši svoj lokal u mjesto koje će imati i edukativnu funkciju u vidu raznih radionica, predavanja i prezentacija u kojima ćemo ugostiti autore renomiranih bezglutenskih kuharica i knjiga.“

rica3

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari