ŽUPANIJSKA ULAGANJA

Župan Komadina sa suradnicima boravi u Cresu gdje je obišao temeljito obnovljenu zgradu osnovne škole

Župan Zlatko Komadina sa suradnicima boravi danas na otoku Cresu gdje će obići aktualne županijske infrastrukturne projekte. Boravak je iskoristio i za posjet osnovnoj školi Frane Petrića u Cres za koju je u posljednje četiri godine PGŽ izdvojila preko 13 milijuna kuna.

Uz veliki projekt energetske obnove zgrade škole, izvršena je i sanacija unutrašnjih prostora dvorane za tjelesni odgoj, sanitarnih čvorova kao i sustava centralnog grijanja vrijedna oko 2 milijuna kuna.

“Ova je škola pravi “maneken” županijskih ulaganja u naše obrazovne ustanove. S uloženih 13 milijuna kuna u potpunosti smo obnovili staru školsku zgradu na dobrobit našim mladima u Cresu, za demografsku obnovu grada Cresa i za kvalitetno učenje u ovoj školi”, rekao je župan.

Ravnatelj škole Josip Pope dodao je da je na zgradi izmijenjeno praktički sve, od temelja do krova, što je veliko ulaganje i za puno veće gradove od Cresa. Školu inače pohađa 202 učenika i 27 u glazbenoj školi.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari