
U Morskom prascu kuhao se fažol i pjevale radničke budnice, u Pajolu kušalo srneći tradicionalno dobru glazbu a živo je bilo i na drugim riječkim plažama
Iako se negdje iza podneva činilo da će kiša pokvariti planove svima onima koji su 1. maj željeli obilježiti lješkarenjem i sunčanjem na nekoj od riječkih plaža, nebo se ipak smilovalo – od Kantride do Pećina zavladalo je sunčano vrijeme, i prvomajske feštice mogle su zaživjeti kako treba!
Na Kantridi je sve bilo u znaku prigodnog fažola za čije se kušanje u beach baru Morski prasac izdvajao dobrovoljni prilog koji se prikupljao kao donacija za radnike 3. maja koji su mjesecima bez plaće.
![]()
![]()
![]()
![]()
Prvomajsku atmosferu uveličao je zbor Praksa iz Pule.
Radnički fažol kuhan je kao dio programa Narodne kuhinje Igora Anjolijaa a gost – kuhar Igora Anjolija bio je poznati riječki novinar i urednik Edi Prodan.
Mnogi mališani iskoristili su priliku za igru s valovima hrabro gazeći po morskome plićaku, a dvoje hrabrijih sredovječnih plivača uspjelo se i okupati u moru!
“Na Pajolu” slična atmosfera: opušteno, sunčano, uz ugodnu glazbu i domaćinsku atmosferu – 1.maj na Pećinama posjetitelji plaže proveli su na svoj omiljeni način u jedinstvenom ambijentu.
Domaćin Haris pobrinuo se, uz pomoć vrijednih suradnika Nikole i ekipe, i za jedno neočekivano iznenađenje za osoblje i posjetitelje Pajola – srnetinu iz ovećeg kotlića koja je razgrabljena u trenu!
U opuštenoj atmosferi (radnička prava su ipak, koliko-toliko izborena?) i uz lijepo vrijeme, tako je na riječkim plažama obilježen još jedan Međunarodni praznik rada.