(FOTOGALERIJA) 1.MAJ NA RIJEČKIM PLAŽAMA: Fažol, srnetina, pjesma, sunčanje i – kupanje u moru!

Foto: Riječanin

U Morskom prascu kuhao se fažol i pjevale radničke budnice, u Pajolu kušalo srneći tradicionalno dobru glazbu a živo je bilo i na drugim riječkim plažama

Iako se negdje iza podneva činilo da će kiša pokvariti planove svima onima koji su 1. maj željeli obilježiti lješkarenjem i sunčanjem na nekoj od riječkih plaža, nebo se ipak smilovalo – od Kantride do Pećina zavladalo je sunčano vrijeme, i prvomajske feštice mogle su zaživjeti kako treba!

Na Kantridi je sve bilo u znaku prigodnog fažola za čije se kušanje u beach baru Morski prasac izdvajao dobrovoljni prilog koji se prikupljao kao donacija za radnike 3. maja koji su mjesecima bez plaće.

Prvomajsku atmosferu uveličao je zbor Praksa iz Pule.

Radnički fažol kuhan je kao dio programa Narodne kuhinje Igora Anjolijaa a gost – kuhar Igora Anjolija bio je poznati riječki novinar i urednik Edi Prodan.

Mnogi mališani iskoristili su priliku za igru s valovima hrabro gazeći po morskome plićaku, a dvoje hrabrijih sredovječnih plivača uspjelo se i okupati u moru!

 

“Na Pajolu” slična atmosfera: opušteno, sunčano, uz ugodnu glazbu i domaćinsku atmosferu – 1.maj na Pećinama posjetitelji plaže proveli su na svoj omiljeni način u jedinstvenom ambijentu.

Domaćin Haris pobrinuo se, uz pomoć vrijednih suradnika Nikole i ekipe, i za jedno neočekivano iznenađenje za osoblje i posjetitelje Pajola – srnetinu iz ovećeg kotlića koja je razgrabljena u trenu!

U opuštenoj atmosferi (radnička prava su ipak, koliko-toliko izborena?) i uz lijepo vrijeme, tako je na riječkim plažama obilježen još jedan Međunarodni praznik rada.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari