(FOTOGALERIJA 1) Osunčana Dječja karnevalska povorka ponovno oduševila sudionike i promatrače na Korzu!

Foto: Riječanin

Jedan od vrhunaca Riječkog karnevala zasigurno je maškarana povorka najmlađih koji su garancija da će se i u budućnosti njegovati karnevalska tradicija

U 13 sati krenula je još jedna Dječja karnevalska u kojoj je sudjelovalo gotovo 5.000 djece u 62 karnevalske grupe vrtićke i osnovnoškolske dobi.

Prekrasno sunčano i toplo vrijeme bilo je pravi dekor za ovu čaroliju dječjih osmijeha, raskošnih kostima i sretnih mališana.

Ouči početka povorke na Korzu su nastupili zborovi Mali Riječani, Morčići, Male Tratinčice i Tratinčice, a na Trgu Republike Hrvatske Prve riječke mažoretkinje.

Nova Kraljica Riječkog karnevala Nikol Marelja Bošnjak i Meštar Toni predvodili su Dječju karnevalsku povorku zajedno s novim princom Daliborom Vranješom i princezom Leonom Tepša te njihovim pratiteljima Rokom Miše Videčak, Stellom Paulić i Magali Paliskom.

Povorka se kretala rutom od Rive, preko Trga 111. brigade HV-a, Trga Republike Hrvatske, Korza, Scarpine ulice, Trga bana Jelačića, Ribarske ulice, pa do Grobničke rive, do zgrade Export Delte.

Kroz program Dječje karnevalske povorke vodili su na četiri pozornice duž trase – Ivana Bilen na Trgu Republike Hrvatske, Gordana Brkić – Žagar i Nina Dukić Srok na Korzu, Alen Polić u Scarpinoj, Maja Stepančić na Jelačićevom trgu te Valerio Benčić – Vale u Export Delti.

Foto: Riječanin

Više u VIDEOPRILOGU!