Oko 5 tisuća malih maškara prošlo je riječkim Korzom!

Došli su iz različitih krajeva zemlje, a i šire, kako bi bili dio riječkog karnevala

More dječjih nasmijanih lica i veselih kostima „zavladali“ su Korzom na 23. Dječjoj karnevalskoj povorci. Više od 4.600 maškarica u 62 karnevalske grupe prošetali su riječkim Korzom i razveselili brojnu publiku. Riječko sunce od ranog jutra išlo je na ruku najmlađima koji su pokazali šarene kostime i uvježbane koreografije u koje su utkani sati rada, truda i ljubavi.

Publiku su prije povorke rasplesali Mali Riječani, Morčići, Male Tratinčice i Tratinčice te Prve riječke mažoretkinje koji su pripremili teren za ronioce, ribice, štrumfove, bubamare, prinčeve i princeze, kokice, slikare… Rockeri su nas dobro prodrmali, a na stotine grla zaorilo se Korzom u isti glas kada su navijači Luke Modrića poveli pjesmu.

Veselu i šarenu povorku predvodili su kraljica Riječkog karnevala Nikol Marelja Bošnjak i Meštar Toni, zajedno s novim princom Daliborom Vranješom i princezom Leonom Tepša te njihovim pratiteljima Rokom Miše Videčakom, Stellom Paulić i Magali Paliskom. Ovogodišnju dječju povorku tradicionalno su zatvorili zvončari.

Više u VIDEOPRILOGU!

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari