BORBA S KORONAVIRUSOM

Galerija | (FOTOGALERIJA) Autotrolej danas dijeli zaštitne maske svojim putnicima. Nema više bez maske!

Foto: Mateo Levak/Riportal

KD Autotrolej danas je organizirao novu akciju podjele maski svojim putnicima

Upravo na dan kada naša županija obara sve rekorde u broju novozaraženih, Autotrolej svojim putnicima dijeli maske.

Kako je i danas upozorio riječki epidemiolog Dobrica Rončević, upravo je javni prijevoz uopće jedan od najvećih generatora virusa, a tome ne pomaže ni činjenica što neki putnici i dalje ne koristi maske pravilno – ili ih ne koriste uopće.

Foto: Mateo Levak

S druge strane, putnici koji maske uredno koriste nezadovoljni su što dio korisnika ne poštuje odredbu, te traže reakcije vozača koji bi u takvim slučajevima trebali zaustaviti vozilo i onemogućiti daljnju vožnju.

Foto: Mateo Levak

Upravo zato, kako bi utjecali na svijest onih korisnika koji unatoč visokim brojkama zaraženih i samoj odredbi Nacionalnog stožera CV RH, i dalje javni prijevoz koriste bez maski, ovo je komunalno društvo još jednom odlučilo provesti akciju podjele zaštitnih maski.

Maske kod vozača su besplatne za sve korisnike.

”Smatramo kako ćemo ovom akcijom utjecati na svijest naših korisnika, te ukazati još jednom na potrebu poštivanja odredbe o nošenju maske tijekom korištenja javnog gradskog prijevoza, tim više što se širenje virusa nastavlja, a brojke zaraženih nisu optimistične.

U autobusima su montirani i novi držači za sredstva za dezinfekciju ruku korisnika prilikom ulaska, obzirom smo imali slučajeva otuđenja dezinficijensa, te su sva vozila opremljena sredstvima za dezinfekciju i molimo korisnike da ista koriste.”,  poručuju iz KD Autotrolej.

Foto: Mateo Levak/Riportal

Foto: Mateo Levak

 

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari