(FOTOGALERIJA) NA RUTI RIJEKA – CRIKVENICA: Ljepotani starog kova prokrstarili županijom

Prekrasan dan pogodovao je mnogim znatiželjnicima i ljubiteljima klasičnih automobila da dobro razgledaju i zavire u limene ljubimce staroga sjaja

Na ruti od Rijeke do Crikvenice i prolaznim postajama u Čavlima, Bakru, Driveniku, Ledenicama danas je održan jubilarni, 20. oldtimer auto rally u organizaciji Oldtimer kluba Rijeka koji ove godine slavi 20. obljetnicu postojanja.

Oldtimer klub Rijeka osnovan je 1996. godine u cilju promicanja tehničke kulture na području Primorsko goranske županije i šire, na način da članovi sakupljaju, čuvaju, obnavljaju i prezentiraju oldtimer vozila. Oldtimer klub Rijeka član je Hrvatskog oldtimer saveza (HROS) kao krovne organizacije i Zajednice Tehničke kulture Rijeka.

oldtim32

U 10.30 sati 40-tak oldtimer automobila sa 50-tak sudionika auto rallyja iz cijele Hrvatske te iz Slovenije, Italije i Austrije krenulo je iz Rijeke put Čavla, Bakra, Drivenika, Ledenica, a u Crikvenicu su stigli oko 16 sati. Putem su nailazili na neskriveno zanimanje znaziželjnika koji su pomno razgledavali automobile koji se inače mogu vidjeti samo na stranicama prašnjavih auto-moto magazina ili specijaliziranih internetskih „siteova“.

oldtim2

Ovo zanimljivo natjecanje sportsko turističkog karaktera uvršteno je i u kalendar susreta Hrvatskog oldtimer saveza. Natjecateljski dio programa upravo se odvija u Crikvenici, na parkiralištu na crikveničkoj obali, gdje će vozači i vozila sudjelovati u posebnim ispitima. Potom će se održati dodjela nagrada i druženje uz zabavni diko programa, vjerojatno do – kasnih noćnih sati.

oldtim1

Organizatori iz Oldtimer kluba Rijeka najavili su i trodnevnu proslavu 20 godina postojanja krajem lipnja na aerodromu Grobnik s više od 3 tisuće sudionika.

U nastavku pogledajte fotogaleriju Denisa Flege koji je limene ljepotane fotografirao u pitoresknom Bakru. Još fotografija na Denis Glego Photography

oldtime33 oldtim32 oldtim31 oldtim30 oldtim29 oldtim28 oldtim27 oldtim26 oldtim25 oldtim24 oldtim23 oldtim22 oldtim21 oldtim20 oldtim19 oldtim18 oldtim17 oldtim16 oldtim15 oldtim14 oldtim13 oldtim12 oldtim11 oldtim10 oldtim9 oldtim8 oldtim7 oldtim6 oldtim5 oldtim4 oldtim3

 

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari